Pico

Zaterdag 28-5-2016 gaan we na het ontbijt eerst boten fatsoenlijk aanleggen, want de wind gaat draaien en weer stormkrachten aan nemen, dan hebben wij geen zin om de andere rij op ons kontje te krijgen. Als alles redelijk ligt gaan we de kom om lopen naar de ‘Oosterschelde’. We komen niet droog over helaas, maar eenmaal aan dek staan we weer droog. Leuk om weer eens op dit schip te kijken. We hebben er een keer een receptie gehad na een ABN Amro race naar Lowesoft. Na wat rond kijken en een kop koffie willen we terug, maar het giet dat het regent.

binnen op de Oosterschelde

binnen op de Oosterschelde

Gelukkig komt er na een half uur een busje nieuwe crew afzetten. We mogen met hem mee rijden terug naar de Marina. Dat is een gelukkie. Als het ’s middags eindelijk droog wordt gaan we naar de supermarkt. En we draaien de boot nog even om, want de wind komt voorlopig uit het zuiden, dan is het wel lekker dat niet de regen die gaat komen en de koude wind zo je deur in waait. De kachel staat de hele dag lekker te snorren. Wat een verschil met de Carieb hè? Daar hadden we geen kachel nodig.

Zondag gaan we de vloer open maken, want er was onderweg door een los getrild oliefilter motorolie gelekt. Wat een klus is dat om die rommel schoon te krijgen. Het is aardig gelukt. Wij zijn weer tevreden. Voor het eten hebben we een kade borrel met Morning Glory en Sailaway.

muurtekening Aluqueen

muurtekening Aluqueen

Dat is leuk, ik zie ineens de muurtekening van Wim en Marjan Dijksterhuizen met de Aluqueen. We zitten er vlak naast.

ferry naar Pico

ferry naar Pico

Maandag 30-5-2016: We gaan met een groep naar Pico, het eiland aan de overkant. Daar gaan we Walvissen spotten. Om 10:30 vertrekt de ferry en aan de andere kant staan de busjes ons op te wachten. Na een leuke rit van ruim een half uur komen we bij een schattige boulevard aan waar de whalewatchers aan zitten. We krijgen eerst een presentatie en na de lunch is het de bedoeling dat we de ribs (grote rubberboten) in gaan naar de walvissen. Helaas zijn ze vanmiddag niet op de radar te vinden, dus is de kans dat je er een ziet klein. Met nog 5 personen zien wij dan van de excusie af, want er staat inmiddels een fikse wind dus zo een boot tocht is alles behalve comfortabel. Wij gaan een wandeling maken naar het walvisspot huis terwijl de ander tevergeefs de zee afspeuren.

Whalespot house

Whalespot house

Ze hebben niets gezien. Niet eens een dolfijn!!! In en in koud en zout kwamen ze na bijna 3 uur terug. Echt jammer hoor, maar de natuur laat zich niet sturen. We nemen de ferry van 18:00 uur terug en inmiddels staat er weer vette wind. De golven slaan tegen de ramen van de ferry. Terug bij Lovis wordt er nog even goed de lijnen na gekeken, want vannacht gaat het stormen. Cees en Ria zijn ook binnen gekomen, maar zijn op anker gebleven. Zij durfden niet van boord om bij ons een champoppie te drinken op de goede oversteek.  Morgen dan maar.