in Horta op de Muur

Het weer is zeer wisselvallig met zeer regelmatig een bui en steeds behoorlijk wind. De dag met mooi en relatief rustig weer benutten wij door met een scooter het eiland te verkennen. We beginnen langs de zuidwest kust naar het westelijk puntje waar de vulkaan Capelinios is. Deze vulkaan is in 1958 uitgebarsten en heeft voor een bizar maanlandschap gezorgd. De vuurtoren die er al stond staat nu achter de vulkaan verscholen en terwijl de zee al 2/3 van het extra verkregen land heeft af gekabbeld.

vuurtoren in maanlandschap

vuurtoren in maanlandschap

Het is zeer indrukwekkend. We vervolgen onze weg en gaan naar de rand van de krater ‘Caldeira’. De weg ernaar toe is mooi maar hoe hoger we komen hoe mistiger het ook wordt. Ook de wind neemt toe dus we zijn blij met de regenbroek die we bij ons hebben. Het geeft ons warmte en ook de mist krijgt zo geen grip op ons. Helaas wordt het zicht al maar slechter en een maal op de top zien we niets. We hoopte dat de wind de mist zou doen weg waaien, maar dat gebeurde niet. We gaan snel terug en pakken de route naar de noordkust.

We willen naar Ribeiriha waar in 1998 een aardbeving is geweest en een vuurtoren staat te wachten op renovatie. Op de weg daar naartoe komen we een kudde koeien tegen die door de boer op gedreven wordt naar de melkplaats. Ondertussen snuffelt een stier of er nog een hitsige dame tussen loopt. Alles puur natuur. Mooi gezicht is dat.

koeien worden naar de melkplek gedreven

koeien worden naar de melkplek gedreven

We vinden de vuurtoren en een oude kerk die door de aardbeving ernstig beschadigd zijn. Ook bezoeken we natuurlijke zwembaden tussen de rotsen en tot slot een uitzichtpunt over Horta haven. Keurig op tijd leveren we de scooter weer in en bij terugkomst komen Cees en Ria van Uffelen eindelijk de beloofde champagne drinken op de goede overtocht. We hebben heel wat bij te kletsen en ervaringen te delen.

Ria heeft appeltaart gebakken

Ria heeft appeltaart gebakken

2-6-2016 gaan we bij Cees op de koffie want hij is jarig en Ria heeft een heerlijke appeltaart gebakken. ’s Middags ga ik ons vlak voor de muurtekening blauw maken waar ik de volgende dag de tekening over kan schilderen. Het is vandaag zonnig dus er wordt volop geschilderd rond de haven. Het is zo leuk om te zien hoe iedereen daar mee bezig is.

Er worden kleuren over en weer uitgeleend. Ik heb met een malletje ons logo geschilderd. Het resultaat mag er zijn. Mauro van de Sailaway nodigt iedereen uit om op de stijger een borrel te komen doen want hij heeft met mama Dominique een appel cake gebakken. Die is heerlijk!!

4-6-2016 maken we ons weer op om een eiland verder te gaan. Verschillende boten zijn van plan zondag te vertrekken naar Europa of zoals wij naar Sao Jorge. We gaan met Thorang-la, Mariele, Dubble Dutch, Morning glory Pangea ultima en nog een duitser Peter (een schipper die de laatste week van zijn overtocht zonder zijn roerblad moest zien koers te houden. Dat was een hell of a job!!!!) eten en naar café sport om Horta af te sluiten.