Met de vloot op Horta

Donderdag 26-5-2016: Heerlijk uitgeslapen in een schoon bed met schone haren en een boot die stil ligt. GEWELDIG!!!! We roepen de marina op om een plek in de haven te vragen. Geen gehoor. (blijkt lunch tijd te zijn) maar een Canadese schipper vraagt of ze ergens mee kunnen helpen. Hij biedt aan mij op te halen met zijn dingy om mij naar het kantoor te brengen. Super aardig toch? Want wij hebben eigenlijk geen zin om onze dingy helemaal tevoorschijn te halen en op te pompen. Na dat ik ben ingescheept en ingeklaard sta ik op de kade en roep Arnold op met hand held marifoon dat ik nu nog een lift terug moet zien te vinden. Bied een Hollander spontaan aan om mij op te halen en aan boord te brengen. Later zullen we Nils en Hanna nog volop ontmoeten. Dit is toch zo leuk van dit zeilers leven.

De beroemde muurschilderingen van passanten

De beroemde muurschilderingen van passanten

Het is druk in Horta, maar we krijgen gelukkig een plekje aan de lange kade helemaal achter in de haven, vier dik. Prima plek. Gisteren is vlak na ons ‘Morning Glory’ op anker gegaan. Vanmorgen zijn ook de Saileway en Thorang-la aan gekomen. Het is nu nog wachten op Double Dutch en September Blue. We houden het in de gaten want ze zullen een warm welkom krijgen. Met z’n allen op de muur en zodra ze de bocht om komen toeteren en joelen en vooral zwaaien. Ik vind het een emotioneel gebeuren om elkaar hier na 19 dagen te omhelzen. Het schept een bijzondere band, dat kunnen we jullie wel vertellen.

Lovis wordt weer lekker zoutvrij gemaakt. Binnen en buiten, want alle hoezen en beddengoed is een klamme bende. ’s Avonds gaan we met z’n allen + Pangeas Ultima met Per en Bitte (zweden) Hanneke en Nils van de Pélagie en Jorg en Katrien van de Midnight sun (Duitesers) totaal 21 personen uit eten. Het is super gezellig. Na het eten nog even naar Café Sport waar we met Elmar de deur dicht doen.

Vrijdag is was dag. Arnold haalt de bakskisten leeg en spoelt alle lijnen en ik vermaak me bij de wasserette die gerund wordt door moeder en dochter. Dochter heel rustig en moeder heel hectisch ons in het Portugees duidelijk maken dat het erg druk is. Het zou een mooi adres zijn voor opnames voor ‘man bijt hond.’ Ik lach me gek om het vrouwtje.

feesie in Cafe Sport

feesie in Cafe Sport

Na een dag hard werken is een bezoek aan café Sport wel verdient. Life muziek vanavond. We maken er een groot feest van en spreken tegelijk veel andere mensen. Italiaan, Zwitser, Duitsers, Belgen, Engelsen, Braziliaan, en onder anderen crew van de ‘Oosterschelde’ de drie master uit Rotterdam. We zijn uitgenodigd om een bakkie te komen doen zaterdag ochtend. Tot morgen dan!

Oosterschelde

Oosterschelde