De eerste week zit er op!

De eerste week zit er op. Nog 100 mijl dan zijn we op de helft. We kijken terug naar een mooie week met goed weer. De laatste dagen met weinig wind dus de eerste kannen diesel zijn in de tank gestopt. Gelukkig hebben we genoeg bij ons. We hebben de eerste dagen lekker opgeschoten, maar dat is gecompenseerd met de donderdag en vrijdag, want die gingen niet hard. We vermaken ons prima met goede muziek en om de spieren soepel te houden staan we lekker te dansen in de kuip.
Nu hebben we weer wind en sleurt Lovis weer met 7 knopen over de atlantische oceaan. Soms zien we een cargo schip varen, en helaas zien we ook regelmatig rotzooi in zee. Wanneer gaat de mens eens inzien dat we zuinig moeten zijn op dit prachtige water. Onze vrienden zijn te ver weg  maar doormiddel van berichtjes via de ssb weten we dat het ook bij hen goed gaat.
Het ziet ernaar uit dat de reis voorspoedig gaat en dat ik iets te veel eten heb gekookt voor onderweg. Verhongeren gaan we zeker niet. Wel moeten we tijdens het eten een shirtje aan en ’s avonds zelfs een lange broek……het wordt koeler!