Sao Miguel 2

1-7-2023: vandaag tijd voor corvee. We draaien een was en geloof me, dat is een dagtaak. De machine staat namelijk in de andere marina waar we ook muntjes bij de havenmeester moeten kopen……alleen is die in het weekend niet aanwezig en moet je juist de muntjes bij onze havenmeester kopen. Even heen en weer lopen dan maar. Ok muntjes hebben we, nu even wachten tot er machines vrij zijn. Ok de twee draaitjes lopen. Ondertussen boodschapje doen bij de Pinge Dolce vlak bij. Arnold brengt de boodschappen aan boord en ik ga de droger vullen….. muntje er in….oh doet het nog niet, nog een muntje erbij….nog niet….moet er 3 muntjes in????? Nee nog niet, nog 1 te gaan…..nou, Arnold even bellen of hij bij de havenmeester langs gaat, want dit is niet de bedoeling. Een kerel van de Marina komt langs maar krijgt hem ook niet aan de praat. Uiteindelijk is de andere droger klaar dus gaat daar de meeste was in de rest droog ik wel aan de lijn aan boord. Na 45 minuten weer terug naar het washok waar mijn was lekker droog op me wachtte om opgevouwen te worden. En zo is er weer een dag voorbij. We spreken bij het washok een Nederlands stel met een klein meisje van 15maanden die een rondje Carieb hebben gedaan. Ze hebben ook met de Bojangles (boot uit Helius) op gevaren. Leuk toch?! Ook hebben we de bemanning van Steeling the winds gesproken. Stuurautomaat deed het niet en nu hopen dat er een monteur tijd heeft.

Arnold heeft de elektrische lier gefixt en aan een calamiteiten pomp een 12V snoer gemaakt. Ik ga weer aan de slag met de site. 

Einde middag gaan we bij Steeling the Wind kijken of we kunnen helpen met de stuurautomaat. Gelukkig was er al een monteur geweest, maar heeft niets gevonden en hij deed het weer. We worden uitgenodigd voor een drankje. Sorry de namen zijn we vergeten, maar ze komen van Israël. Zij is de eigenaar hij is een goede vriend. Haar vader is ook mee. Het is erg gezellig en na twee biertjes gaan we terug aan boord om te eten. 

s ‘Avonds gaan we weer naar het terras op de andere Marina waar weer een band speelt. Het was lekker druk en er hing een erg leuke sfeer. Voor ons stond een Portugees mannetje helemaal uit zijn dak te gaan op de covers van oa Stones, Bruce, Dire Straites, Pinkfloyd Eric Clapton Garry more enz. 

Na de laatste klanken van de band gaan we terug aan boord en lekker te kooi.

2-7-2023: rustig aan beginnen we de dag met een ontbijtje buiten gevolgd door een bakkie, waarna we op ontdekking gaan op loop afstand. Er moet een bijzondere botanische tuin zijn die makkelijk is aan te lopen. We lopen langs de achter rand van de stad langs de universiteit en nog een kleine stadstuin. We zien grote huizen staan die getuigen van een rijk verleden maar waar nu geen geld meer voor is voor de stukadoor. Verdrietig om te zien hoe zulke panden in verval zijn geraakt.

beschermheilige boven de deur

Wat wel leuk is om te zien dat heel veel huizen een beschermheilige heeft die in een tegel tafereel boven de voordeuren is afgebeeld. De tuin is inderdaad bijzonder. Als ik bedenk dat ik ooit een Araucaria in mijn vensterbank heb gehad…. Een beetje ielig plantje, en dat zo een nu hier staat, stam van bijna 2 meter doorsnee en 25 meter hoog. Maar de meest bijzondere was een Ficus. Niet te beschrijven, dus kijk maar naar de foto. 

We gebruiken een lunch in het tentje in het park. Verse jus , zelf gemaakte ice tea en heerlijke broodjes en salade .

We gaan via een ommetje terug naar de boot. Lekker lui lezen. Heerlijk. 

Arnold bakt pannenkoeken voor het avondeten en ik maak Lovis weer klaar voor vertrek. Morgen naar Santa Maria. We komen hier ws terug om van hieruit terug naar zuid Engeland te varen dus wat we nog niet gezien hebben doen we dan.