Ria de Viveiro

Het lijkt overal in Europa wat te zijn met het weer. Of veel te heet en bij het thuis front erg nat en veel wind. Bij ons is het heeeerlijk. (klinkt tegenstrijdig als je bedenkt dat we wachten op een weer venster) Mooi zonnig weer met een windje aan deze kant van de Golf van Biscay. We gaan de rubberboot weer installeren en roeien naar het strand. We willen een wandeling maken naar een deel wat we gisteren gezien hebben toen we langs gevaren waren met Lovis. Het lijkt een leuke wandeling te worden maar hij stopt abrupt. Dan maar terug.

We kopen een stokbrood en en bakje smeerkaas en gaan heerlijk op z’n Frans op het strand van het stokbrood genieten. Het is goed uit te houden op het strand. Terug aan boord hangen we de buiten boord motor ook aan de dinghy zodat we na het eten naar binnen kunnen om te kijken bij de rivier en de jachthaven. We willen eigenlijk een stuk met de rubberboot de rivier op varen morgen maar dat gaat lastig worden om bij hoog water de geul te vinden. We lopen een rondje gaan nog even bij het trein station kijken en gaan weer terug aan boord.

maandag 31-7-2023 gaan we naar het stadje . Alles is nu open dus ziet het er anders uit. We gaan op zoek naar een ethernet kabel want de router doet raar. Die vinden we vrij snel. We drinken wat op een pleintje en gaan dan een wandeling maken door het bos. Het is een flinke klim en we moeten over prikkeldraad van een boeren land om het pad te kunnen vervolgen wat dicht gegroeid was met prikkel struiken, dus was het weer een avontuur.

Het pad eindigde bij een hele oude kerk en daar achter is een terras bij een kroeg die het interieur heeft van een onderzeeboot. . Erg gaaf gedaan. Als we terug lopen naar de bijboot komen we langs een supermarkt waar we wat boodschapjes doen. Terug aan boord ruimen we de motor weer op de zee reling en de boot op het voordek want morgenochtend gaan we de haven in. We genieten van ons drankje in het zonnetje en harde wind maar die is als een föhn. Het is een prachtige avond met een volle maan. Als we te kooi gaan horen we een herrie……was het een trauma helicopter die standplaats heeft in de commerciële haven. . Daarna is het lekker slapen achter ons anker.

dinsdag 1-8-2023. We puzzelen weer of we we een keer naar Frankrijk kunnen oversteken. Er is een klein gaatje op vrijdag nacht 2300 uur vertrek. Komende dagen blijven checken. Voor nu geven ze de komende twee dagen veel wind op dus gaan we de haven in. Het is een klein poortje tussen de twee pontoons dus lastig aanvaren. Het is wel een leuk plekje met leven om ons heen. Veel Fransen. Het begin van de dag is af en toe een tuttel buitje, maar na de lunch wordt het weer prachtig weer. We gaan naar de commerciële haven om te kijken of daar een winkel is die antennesteunen verkoopt. Het was een hele tippel met een adres als resultaat…. Vlak bij de jachthaven. Hij heeft er een. Terug aan boord nemen we een duik en een biertje. Na het eten halen we de router antenne naar beneden om de ethernetkabel te testen. Na de koffie gaan we kijken of er al muziek in de stad is want er is een groot podium opgebouwd. Maar helaas… dan maar naar onze onderzeeër kroeg.

Na twee biertjes lekker aan boord. Het waait flink maar het is zeker niet koud. Dat wordt lekker slapen.

woensdag 2-8-2023: We hebben de wekker gezet want vandaag gaan we met de trein naar Ribadeo Het wordt een dag met erg veel wind dus is gewoon lekker zitten en kijken in een trein top. Het spettert nog als we van boord gaan maar verder blijft het de hele dag droog. Het is echt leuk. De trein rit en het stadje.

Er is gezellig veel volk op de been. We kijken bij de jachthaven en constateren dat we in Viveiro beter liggen. De trein rijdt niet vaak dus na de lunch gaan we weer richting station om de trein van 1500 uur te halen. Onderweg probeer ik een typisch soort schuurtje op de foto te krijgen, zodat ik kan onderzoeken waar ze voor dienen. Langwerpig op palen waar ze nu vaak de auto onder zetten. (Het zijn dus graan schuurtjes maar waarom ze deze vorm hebben weet ik niet).

Terug aan boord is het heerlijk in de Kuip. We zetten de WiFi antenne weer terug en drinken ons bakkie en biertje. Terwijl Arnold pannenkoeken bakt belt fam Quak. Heerlijk om ons gezinnetje weer even te zien en te horen. We blijven verder deze avond aan boord.

Donderdag 3-8-2023: We gaan weer puzzelen of er een mogelijkheid is om te vertrekken. We gaan in ieder geval niet morgen avond oversteken. Het maakt de sfeer aan boord steeds meer gespannen. Zeker nu we een dag hebben met veel buien waardoor we eigenlijk niets ondernemen, behalve de supermarkt en de wasserette. We spreken Mieke om Frans te feliciteren met zijn 65e verjaardag en praatje pot met Ronja en Albert. Verder lezen we dag door.

Morgen gaan we naar Gijon. Hopelijk kunnen we de oosten wind op halen. We hebben wel weer zin in een stuk zeilen.