Porto

20-6-2023: Arnold begint de dag met een ochtend duik en maakt meteen de helft van het onderwaterschip schoon. Brrrrr!!! Na het ontbijt klaar maken voor vertrek.We gaan met de bijboot naar de tanksteiger waar we aan de kant willen. Ook deze steiger heeft securety dus moeten we wel een kleine bijdrage betalen …….€26,-!! Om je een idee te geven, bij de vorige haven kwamen we ‘s avonds aan dus hoefden we die dag (nacht) niet te betalende moesten inclusief water stroom WiFi €27,00 betalen. Maar goed, we willen toch echt Porto gaan bezoeken. Met de taxi rijden we naar de bijzondere brug die door de zelfde architect is ontworpen als de IJfeltoren. We lopen naar de overkant en genieten van de sfeer, de oude straatjes met verroesten Franse balkonnetjes, bladderend stucwerk de muzikanten die je overal in de stad hoor spelen op de gitaar, saxofoon, trompet……van alles. De eeuwen oude stad met gigantische kathedralen, of andere gebouwen, met of zonder tegeltjes tegen de buiten muur. Het CS is indrukwekkend met haar tegel vertellingen rondom de aankomst/ vertrekhal.Na de lunche willen we naar het gedeelte van de stad met de winkels. Een leuke Tuc Tuc bestuurder rijdt ons naar Rua Santa Catarina en zet ons af met de mededeling dat we een koffie met pastel de nata ( verser krijg je ze niergens )MOETEN gebruiken op de hoek bij Rue Formosa, vlak bij de overdekte markt. Het is inderdaad de moeite waard.

We scoren een kurk tasje die ik wilde een jurkje en korte broek en lopen weer richting de rivier om over het hoge gedeelte terug te lopen naar de Port huizen kant waar we een terras pakken voor een Super bok. Ik weet het dat is geen Port maar wel een heerlijk Portugees Biertje. Na wat gegeten te hebben wandelen we terug naar de jachthaven en varen we weer naar Lovis.

Het was een prachtige dag.

21-6-2023: Arnold begint de dag weer in het water. We moesten voor een hotelboot Lovis iets ophalen. Toen kwam er plastic in de schroef. Arnold krijgt het er gelukkig uit en gaat meteen het onderwaterschip helemaal schoon maken. Na het ontbijt het weer bestuderen en komen tot de conclusie dat we het best morgen om 1100 uur vertrekken voor de Azoren. Dat betekend vandaag weer voorbereiding treffen voor de overteek .de boodschappen worden gehaald in een supermarkt, 15 minuten lopen maar wel helling op die categorie 20%was. Het dorpje bij de jachthaven was erg schattig met keurige huizen in tegels gehuld. Wasrekken met schone was naast de BBQ waar vis op het rooster wet gedraaid, maar waar het supermarktje lang dicht was tussen de middag. Zat waarschijnlijk ook te lunchen bij de vis grill.
terug aan boord maken we meteen aanstalten om anker op te gaan. Er staat een pittig windje tegen dus het gaat niet hard met de dingy langszij .

In de haven van Leixoes bleek de motor over verhit. Wat is dat nu?!!eerst de bijboot opruimen zo kon de motor eerst afkoelen, want ergens lekt de koelvloeistof. Het reservoir was leeg en het lag allemaal voor de motor. Gelukkig het lek gevonden. Ik ga weer wat eten voor bereiden voor de oversteek. Pfffff wat is het heet binnen.Na het eten wat we pas om 20:30uur deden… het motor probleem oplossen.

Alles opruimen, en vaat gedaan is het tijd voor een wijntje en dan te kooi. Morgen naar de Azoren.

Eén antwoord op “Porto”

  1. Gerie Bastemeijer

    hallo Perry en Arnold,
    ik hou jullie in de gaten hoor!!
    Goede reis.
    Lieve groet Gerie Bastemeijer

Reacties zijn gesloten.