Leixios/ Porto

We slapen lekker uit samen in een kooišŸ˜Š en gaan vandaag klusjes doen. Provider bellen hoe het zit met ons internet. Lijkt erop dat dit met een sisser afloopt. Haven meester betalen en verkassen naar andere box waar we langer kunnen blijven liggen en de site weer bijwerken. Moet weer inkomen hoor. Arnold tankt de diesel afā€¦. 60 liter weer is dus inderdaad 2 ltr per uur. Na de lunche gaan we naar de boulevard. Meteen kijken waar de supermarkt is en of er een tankstation is om onze nu lege jerrycans te vullen. Prachtig weer en het strand is spectaculair met haar enorme branding.


We scoren een ijsjeā€¦ dan is het pas echt vakantieā€¦ pakken een koffie op terras , doen een klein boodschapje in de supermarkt en gaan terug aan boord. Lekker in de Kuip een biertje en eten. We FaceTime en met Ronja Lennard en Stef die nu in IJmuiden op het strand zaten. Als we klaar zijn met eten gaan we de router weer uit de achterstal halen om te kijken wat er met de simkaart aan de hand is.

Uiteindelijk lukt het Arnold weer om de boel aan de praat te krijgen.

19-6ā€“2023: de dag is snel om. We beginnen met de router antenne weer boven de radar te plaatsen en daarna gaan we diesel halen. Een can op een onderstel van een boodschappen karretje en een op de step. Meteen ook weer een supermarkt bezocht. Bij de slagersafdeling kipfilet in dunne plakjes laten snijdenā€¦. Dat kon hij zo meesterlijk. Terug aan boord, blij dat we er weer waren, water getankt en gelunched en klaar maken voor verkassen naar Porto. We spreken de buurvrouw die solo zeilt. Waarop Arnold zegt :are you crazy ! Antwoord ze met : no i am a french gril.. mooihĆØ!

het is vandaag wat bewolkt weer met af en toe een bui. We varen half drie op het fokkie naar Porto. Ankeren vlak bij de jachthaven bij een Lagoon. Blijven aan boord om te kijken hoe het gaat want er is stroom tegen wind dat is altijd even opletten. De rubberboot wordt klaargemaakt. Na het eten gaan we met de dingy naar de stad. Whow!!!!! Wat een mega stroom staat er op de Douro we komen er amper tegen in!
Tussen de punters leggen we aan en drinken een zelf mee genomen koffie. Blijkt dat we aan een steiger van de roeiers liggen. Snel weg halen, want die roeiers waren blij dat ze er waren. We waren lekker vlug terug, bij Lovis en hangen

We waren lekker snel bij Lovis en hangen de bijboot in de carieb stand( naast de boot boven water) en ā€¦. Ik zei het al ā€¦.. zo een dag is snel voorbij. Morgen gaan we Porto echt bezoeken.