La Curonja en Sades

Het was een mooi plekje maar toch verkassen we na het eten omdat we tussen twee boten vol jonge lui liggen ( wij zijn ook jong geweest dus gaan niet zeuren dat wij een goede nachtrust willen) en er lag olie in de hoek waar we lagen. De havenmeester vond het geen probleem en bood zelfs zijn excuses aan dat hij ons daar had neer gelegd. 

We spreken weer Nederlanders op de steiger. Een vader en dochter gaan het rondje Carieb doen en  Ivo en Annemarie  die vertrokken zijn en wel kijken hoe en waar ze gaan. Annemarie heeft ook de pech dat ze zeeziek wordt dus was blij te horen dat ik er ook last van heb en wel op de Carieb ben aangekomen.

In de Stad zijn kasteelfeesten aan de gang. Op het grote plein waren kinderactiviteiten en in de straatjes hingen middeleeuwse vlaggen en kraampjes met item gerelateerde kleding en snuisterijen, er wordt met een boor aardappel door een rasp gehaald om chips van te maken en er worden overal barbecueën op gestookt met van alles. Het is erg druk, iets wat wij niet meer gewend zijn maar wel van genieten. Met de deining in onze benen lopen we een rondje stad. Het is weer bijzonder dat ook A Curona een eigen karakter heeft met haar hoge oude gebouwen met gevels die een soort inpandig balkon vormen voor de binnen muur. Allemaal kleine raampjes met witte kozijntjes veel met houtsnijwerk. Ook is er veel groen en veel beelden, wat zou betekenen dat deze stad historisch wel belangrijk is geweest. Ik zal me daar nog in moeten verdiepen.

Terug aan boord wat eten, niet te ingewikkeld, douchen en op tijd te kooi. Heerlijk tegen elkaar in een boot die bijna stil licht. Mmmmm

25-7-2023: lekker uitgeslapen. Als we uit bed komen kijken we tegen een knoepert van een cruiseschip die vannacht is aan gekomen.

Jammer dat Arnold zijn darmen van slag zijn. Rustig aan beginnen maar. Het weer is nog even regenachtig maar na het ontbijt kunnen we toch op zoek naar een supermarkt die open is. Het is namelijk een nationale feestdag dus alles is dicht. We vinden een Froits waar we het hoogst nodige weer inslaan. Maar weer geen afbakbrood. Inmiddels is het prachtig weer, Ik geniet onderweg van de gevels waar ik al over geschreven heb en de straten. Het park is gezellig druk en door de cruiseboot is het weer in de stad behoorlijk druk. Na de lunch aan boord, we hebben Annemarie en Ivo nog even uitgezwaaid, gaan we nog een keer een rondje via de buiten wal. Wat is dat toch dat we weer die zee willen zien.

Na een drankje op een terras in de stad lopen we weer langs de ‘hippie’ markt terug naar de boot en Scoren nog een zomer jurkje. 

Terug aan boord water tanken en los. Vannacht gaan we voor anker voor een strandje tegenover de stad. Het is weer een prachtige avond, dus helemaal vakantie gevoel.

Woe 26-7-2023: Arnold is op tijd wakker en wekt mij om naar Sades te gaan. Daar zit Cadenote, de zeilmaker die 7 jaar geleden onze spinnaker heeft gerepareerd. Kijken of ze wat kunnen met de code 0. Het bizar hier dat er wel 20 visboten op een klutje aan het vissen zijn. Ze kwamen nu allemaal binnen varen. Het is voor ons maar 12 mijl dus om 10 uur stond ik bij de zeilmaker en ging Arnold  even tanken, want we lagen aan de tanksteiger. De zeilmaker zelf was er niet dus worden we terug gebeld over de kosten. 

code 0 niet best aan toe

Arnold was klaar met tanken en lag een stuk verderop in de haven waar we de rubberboot maar weer eens in bedrijf stellen. Het is inmiddels prachtig weer dus na de lunch gaan we buiten de haven voor anker. We hebben mooi zicht over de Ria met aan het einde de bogen brug en meer oosterlijk de hoge rechte brug. Rond ons strandjes en kinderen die zeil les krijgen in optimisten en splashes. Het is leuk liggen….ok jammer van die irritante jet ski’s wat hier wel een plaag is maar…..een kleinigheidje houd je altijd. 

Achter de Cadenote is de Carrefour market. Dat is lekker makkelijk boodschappen doen. En ja hoor……AFBAKBROOD GEVONDEN! Joehoeoe. 

Als de boodschappen allemaal weer in de (koel)kast liggen kunnen we bij de zeilmaker langs want ze had siësta. Ze kan hem repareren (het hele achterlijk vervangen voor een strook + afzetrand) en ze vindt het de moeite waard dus gaan we ervoor. Vrijdag is hij waarschijnlijk klaar. 

Nu we toch op de kant zijn willen we een gezellig terrasje pakken in het stadje. Laten we het zo zeggen, voor alle nautische zaken is dit een top plek maar voor de gezelligheid moet je hier niet wezen. Na een behoorlijk rondje geven we het op en gaan aan boord ons biertje drinken en eten. De lucht is helemaal dicht getrokken maar met een vest aan kunnen we prima buiten ons broodje hamburger de luxe eten.