weerzien van veel bekende

Als de wind de Grote baai in draait gaan we naar Marigot bay. We varen onder de aanlooproute van de landingsbaan van de luchthaven en zien precies een grote KLM landen. Die kist gaat heel laag over het strand. Heel gaaf om te zien.

vlak over het strand

vlak over het strand

De baai ligt aan de Franse kant van st Maarten en is een verzamelpunt van boten die weer terug moeten naar Europa. We beginnen met September blue (ook uit Suriname), Sailaway en Thorang-la een soort van Flaoting bar. Om 1700 uur borrelen bij een van de schepen. Zaterdag bij Ingrid en Rinus op de Thorang-la. De kinderen Luna Mauro en Lopita geven een voorstelling op het voordek. Het is erg gezellig. We zien steeds meer bekende boten. Zondag is het onze ‘barbeurt’ en we hebben Peter en Leny van de Chara erbij.

Double Dutch is in de Simson lagoon in de haven gegaan en gaan nog even naar Nederland. We zijn met de dingy nog even bij ze gedag gaan zeggen. Martien komt begin Mei weer met bemanning terug dus die gaan we ook weer zien. Aan boord worden de klussen weer opgepakt. Het schip moet tip top zijn als we de oversteek naar de Azoren gaan maken.

Zo komt er een extra brandstof filter met bypass voor als we vuile diesel blijken te hebben in de kannen. Er komt een wereldontvanger in om weerkaartjes binnen te kunnen halen, want met SSB is dat niet te doen. De voorraad is geïnventariseerd. Alles krijgt nog een checkup. We hebben daar lekker de tijd voor om te doen. We liggen hier prima op anker en met al die boten om ons heen is het hier leuk liggen. Ook veel Duitsers liggen hier. Allemaal geestelijk en mentaal voor bereiden op de overtocht van ongeveer 2400 mijl. Ook Aurora met Johan en Milly zijn hier. Zij gaan niet terug naar Nederland maar gaan richting ABC eilanden. We hebben weer heel wat bij te praten sinds Madeira.

konings lunch

konings lunch

27-4-2016, We hebben gehoord dat aan de Nederlandse kant een vrijmarkt is met koningsdag. We gaan met z’n allen met de bus naar Phillipsburg maar daar blijkt alles al voorbij te zijn. Het gebeurt hier van 4 tot 10 uur in de morgen. We zien nog wel de rommel als teken dat er werkelijk wat is geweest. We gaan dan maar lekker op de boulevard lunchen. Het is heerlijk weer en er liggen weer twee cruiseschepen in de haven dus een gezellige drukte. Als we terug willen vragen we aan een buschauffeur of hij ook langs Marigot rijdt. Hij ziet ons allemaal staan, stuurt de twee die al in de bus zitten er uit, wisselt zijn bordje in het raam om van st Peter naar Marigot en zegt: ’Ja ik ga naar Marigot bay’. Terug aan boord nemen we een lekkere duik. Zo zullen we koningsdag niet vaak meer vieren.

De andere dag gaan we naar Lagoonys. een bar in de Lagoon nadat we weer wat klusjes hebben afgestreept. We varen 30 minuten met 5 dingys van de Marigot bay de Lagoon over. langs de kant bij het werfje stikt het van de leguanen.

Bijzondere beesten. Bij Lagoony’s een bar waar de Nederlanders happy hour houden is Jet (morning Glory)  er ook. Het is heerlijk om elkaar weer te zien. Johan en Milly zijn ook van de partij. Erg gezellig.

Na de happy hour varen we terug en eten bij de brug. Het is een nieuw restaurantje en de eigenaar doet stinkend zijn best. Om 2400 uur gaan we allemaal onze boten op zoeken.

2 Antwoorden op “weerzien van veel bekende”

  1. Erna

    Goede reis terug broertje en schoonzusje over de grote Oceaan. Goed weer en goede wind natuurlijk en we volgen jullie met de ballonnetjes…
    Lieve groetjes van Joop en Erna

Reacties zijn gesloten.