St Maarten, en dan……………Azoren we komen eraan!

We liggen nu een aantal dagen in Marigot bay en zoals we al verwachtte zien we hier weer volop bekende……maar we wisten niet dat we nog drie stellen uit Helius hier zouden treffen dat is verrassend.

We varen naar de dingy repair om iemand af te zetten, komt er een bootje aan gevaren die heel uitgebreid zwaaien. Als we dichterbij komen zien we dat het Cees en Ria van Uffelen zijn. Een stel uit Helius maar ook van Maasland waar ik ben geboren. We wisten dat ze weer na jaren terug zouden gaan naar Europa, maar dat we ze hier daadwerkelijk treffen is wel heel erg gaaf. We gaan ’s middags bij ze op de borrel in de Lagoon waar ze aan een mooring liggen. Dat wordt ook een lekker kippetje eten, want we hebben veel bij te praten.

bij Cees en Ria aan boord

bij Cees en Ria aan boord

Zondag gaan we met een paar boten naar de carnavals parade in Philipsburg.

carnaval

carnaval

Als we daar op het terrasje van Dutch cafe een kroket en frikandel gaan snacken komt er een gezin naar ons toe die mijn t shirt herkent (Sorry ik weet alleen nog dat hij Bas heet) zijn net lid bij Helius en zijn nu hier op vakantie. Leuk toch. We kijken onze ogen uit naar de parade. Of de dames zijn super slank of het is rollade parade.

Vele foto momentjes…..erg leuk. Toen het thuis front de foto’s zag waren ze wat jaloers. Bij de Theebuckers hebben ze het iets kouder.

We zijn precies op tijd terug aan boord, want er barst een flinke bui los. Als de wind dan plotseling 90 graden draait komt ons anker los, recht op September blue af. We houden de Lovis af, maar de ketting met duivelsklauw van September Blue wil niet los waardoor Elmar zijn anker niet direct kan vieren. Het lukt uiteindelijk zodat wij de schroef aan kunnen zetten en opnieuw kunnen ankeren. Het geeft niet veel vertrouwen. Elmar is echte waterrat en zwemt direct naar ons anker om te kijken of het goed ingraaft. Het lijkt goed, maar als we meer gas terug geven om vast te trekken slepen we het Rockna anker 10 meter verder met een flinke veur achter haar aan. We nemen een andere dropplek in de hoop dat daar het zand wat steviger is met minder schelpjes die naar wij denken de boosdoeners zijn. We zijn de komende nachten wel een paar keer gaan kijken als we wind en een bui aan horen komen want de schrik zit er behoorlijk in en Lovis wordt hier bepaald niet mooier van.

Maandag is Arnold volop bezig met de route voorbereiden. Hoe krijgen we de juiste info binnen op de oceaan om te zorgen dat we niet in slecht weer komen. De terugweg is heel anders als de heenreis. Terug hebben we volop te maken met allerhande weersystemen die elkaar beïnvloeden. Het is dus zaak om een route te zoeken met de beste wind. Het is iets trouwens waar iedereen hier mee bezig is. Heel veel van deze boten in de baai gaan naar de Azoren en zijn allemaal bezig met het weer.

We krijgen ineens bezoek. Erik en Lucien zijn hier ook op vakantie en zijn ook van wsv Helius. Ze dachten; goh zou grappig zijn als we de Lovis nu zien liggen……Oh kijk daar ligt ze. Ze worden aan boord gebracht door iemand die daar toevallig met zijn dingy bezig was. Het is echt zo gezellig om zo weer ‘oude bekende’ te treffen.

Zoals ik al zei, iedereen is bezig met het weer en iedereen hoopt op goed weer. Vele hebben opstappers. Die vliegen in en moeten weer binnen een bepaalde tijd op de Azoren zijn. Deze schepen willen toch op tijd vertrekken. De eerste Duitse boot ‘Traum tanzer’ wordt uit gezwaaid en uit getoeterd. Dat is wel leuk hoor. Als een boot vertrekt hoor je allemaal toeters. Goede reis!!!!

Wij gaan met Moorning Glory, September Blue, Thorang-la, Sailaway en Double Dutch als het goed is zaterdag vertrekken. Iedereen is druk met schip na lopen, boodschappen doen en inruimen, en soms hoort een doktersbezoek daarbij. Arnold laat nog een keer zijn oor nakijken omdat hij nog steeds last heeft. Die weet precies te vertellen wat er loos is. Grappig is dat hij de huisarts in Point-a-pitre waar Arnold al was geweest kende.

Met de groep waar we nu al een aantal dagen liggen en die ook gaan vertrekken naar de Azoren gaan we nog een keer met elkaar eten. het is heel gezellig.

zensation, sailaway Morning glory, septemberbleu. chara thorang-la en wij.

zensation, sailaway Morning glory, septemberbleu. chara thorang-la en wij.

We  krijgen plotseling bezoek van Peter en Ria va de Helena. Dat is super gezellig. Wij hebben ons bootje klaar gemaakt voor de grote reis en met de Helena eten we op de kant.Het volgende bericht zal vanaf de oceaan zijn.want morgen ……….dan gaan we !!!!!!!!!!