st Barth en st Maarten

16 April 2016 gaan we weer naar de bewoonde wereld. St Maarten. We varen naar het Nederlandse deel, Phillipsburg. We liggen daar tussen de cruise schepen en het strand. Het is een leuke plek, maar wel onrustig, want er varen steeds pendelbootjes tussen het strand en de cruiseschepen die dwars door de ankerboten vol gas varen en een flinke hekgolf achterlaten.

de cruiseschepen en een prive jacht

de cruiseschepen en een prive jacht

St Maarten is iets meer Nederlands, want hier kan je met de gulden betalen. We gaan weer een supermarkt bezoeken en vinden hier heel wat dingen die Ronja uit Nederland moest mee brengen. Saté saus hamburgers in vacuüm hagelslag nasi kruiden, geen stroopwafels……dat dan weer niet.

Het is zaterdag avond, maar erg stil in de stad. Dat komt door het carnaval festival. Na een hapje eten op de boulevard lopen we naar het festivalterrein, maar moeten daar €35,00 entree betalen en zien dat even niet zitten. Dan drinken we aan boord nog wat.

een grote Wally

een grote Wally

Zondag gaan we met de dingy naar Simson bay, 4 mijl verderop. Het is rustig weer het zonnetje schijnt dus dat moet te doen zijn. We zijn precies bij de brug als die draait en er komen een paar flinke super zeiljachten binnen. We tuffen de lagoon over en kijken of we nog bekende zien. Helemaal niet een. We varen langs de luchthaven waar de vliegtuigen vlak over je heen opstijgen. We lunchen bij mc Donald waar ook altijd free wifi is. En gaan dan weer terug naar Phillipsburg. Nu is er meer leven want de cruise schepen zijn er nog een tijdje. Muziek op straat en veel dezelfde kleding en giftshops. In de stad zelf is het weer een en al juweliers zaken. Pas als je wat verder van de boulevard weg bent komen de winkeltjes waar de locals shoppen. We drinken nog wat vlak bij de dingy stijger en gaan weer aan boord als de cruiseschepen zijn uitgevaren.

Maandag 18-4-2016 varen we nog even naar st Barth of wel Barthelomeus. We hebben op de AIS de Morning Glory zien liggen dus die gaan we even opzoeken. Het is weer bewolkt en regenachtig maar we zeilen heerlijk. We laten voor Gustavia het anker vallen. Het is druk hier, maar geen bekende. Wel weer volop schildpadden. Arnold krijgt nog bezoek van een (te) grote vis als hij de romp aan het schoonmaken is. We gaan dinsdag pas naar de kant om in te klaren na we een bezoekje hebben gebracht aan de Sailaway.

Sailaway in de baai

Sailaway in de baai

Een van de boten die ook in Suriname was. Een Belgisch gezin. Zij zijn net hier aan gekomen. Het is een leuk weerzien. Na het inklaren lopen we een rondje door het dorpje, naar het fort wat niet toegankelijk is en om de haven waar een Royal Huisman zeilschip ligt. Prachtig!!!

WP_20160419_16_30_15_Pro (Medium)

We klaren maar voor 24 uur in dus de volgende dag gaan we na het watertanken weer terug naar Phillipsburg