stukje Nederland????

St Eustatius en Saba

14 April 2016 rond 8 uur halen we het anker op en vertrekken naar st Eustatius. Het zijn allemaal geen grote afstanden meer. Een kleine 20 mijl zeilen we of motor zeilen naar het eiland wat we meteen al zien liggen. Het is mooi helder weer en voor Oranje stad laten we het anker vallen. We worden meteen getrakteerd op schildpadden rond de boot.

schildpad

schildpad

Het blijft een prachtig gezicht. Als we later gaan zwemmen zien we ze ook gaan en we spotten een grote pijlstaartrog. Die heeft een vis als vriend, want ze blijven steeds bij elkaar. Voor de kust ligt een rif op 1.80 mtr diepte waar we mooi kunnen snorkelen.

Op de wal moeten we een flinke klim maken naar het dorp. Het is er keurig verzorgd met de oude wallen en het is een mooi gezicht om de Nederlandse vlag te zien wapperen. Meer Nederlands hebben we niet kunnen ontdekken. Ze spreken Engels, betalen met US dollars en ook bellen is steen duur. We willen wel een eiland vlag dus ga ik de volgende dag naar het winkeltje die ze verkoopt en ik bezoek de grote supermarkt. Nee, geen stroop wafels en hagel slag te vinden.

15 april 2016 vertrekken we als ik terug ben van de boodschapjes om 11:30 uur naar Saba. Het is heerlijk relaxed zeilen. Tussen Eustatius en Saba ligt een soort van baai. In die baai liggen nu wel 15 tankers. St Eustatius heeft een olie opslag tussen de heuvels en heeft hier in de baai een soort handelscentrum. Dat is dan weer wel Nederlands hè, handelsgeest!

olietankers voor de deur

olietankers voor de deur

Saba is een klein eiland met steile bergen. Het is indrukwekkend om er onderlangs te varen. Goede plek om aan wal te komen is aan de zuid kust, maar het trekt ons niet. We zoeken een plek zonder op de zwell te liggen, maar dat gaat niet lukken. Aan de noordoost kant pakken we uiteindelijk een mooring en genieten wel van de ruige structuren van het eiland.

en de prachtige zonsondergang.

Eén antwoord op “stukje Nederland????”

Reacties zijn gesloten.