Antigua- Nevis en Kitts

Vrijdag 8 April 2016.

We verlaten nu echt Guadaloupe en varen naar Antiqua. Het is een tocht van 40 mijl met een knikkie in de schoot. Dat is mooi zeilen zeg. Het zonnetje schijnt en met 18 knopen wind schieten we flink op. We gaan naar Nelson Dockyard. Een mooie anker baai met de oude gerenoveerde panden van de werf waar Nelson zijn vloot huisveste. Het is echt prachtig.

Volgende week is de Classic race dus er liggen ook wat leuke speeltjes in de twee havens. Het is weer Mega!!!! Maar er liggen ook hier weer schrijnende gevallen voor anker. Een schip staat vol met troep. 2 dieselmotoren in het gangboord, een buitenboordmotor zonder motor, surfplanken, stootwillen, oude rubberboot, veel touw…….helemaal vol. En daar is gewoon leven aan boord. Niet voor te stellen.

we liggen zelf in de haven voor anker dus we gaan met de rubberboot naar de buiten baai naar het strand.

strandje pakken

strandje pakken

’s Avonds gaan we op de kade mee genieten van een afsluitingsfeestje van de Oyster week. Goede band en leuke sfeer.

Zondag 10 April 2016 gaan we naar Nevis en  saint Kitts. Twee eilanden die bij elkaar horen. Omdat we geen zin hebben in al dat inklaar gedoe blijven we niet op Antiqua en gaan we al verder. 55 mijl voor de wind. We gaan weer een vis proberen te scoren. BEET!!! Jammer dat hij precies als we hem aan boord willen takelen los weet te komen. We denken dat het een tonijn achtige van ongeveer 50 cm was. Deze teleurstelling moet even worden verwerkt.

onze ' bijna vangst'.

onze ‘ bijna vangst’.

Nevis, Charlestown, een klein stadje waar we maandag in gaan klaren. We moeten hier extra voor iedere nacht betalen. Er moet gebruik gemaakt worden van Moorings om de bodem van de zee zo min mogelijk schade toe te brengen.

lovis voor het strand

lovis voor het strand

We verkassen dus netjes naar de moorings voor het strand waar leuke strandtentjes staan. We krijgen er een beetje een kermis gevoel bij. We willen graag een vlaggetje van dit eiland maar dat valt niet mee. Uiteindelijk brengt een meneer ons met zijn auto naar een giftshop waar er nog 1 was.

ons vlaggetje

ons vlaggetje

Terug aan boord gaan we natuurlijk wat klussen en snorkelen. Score is een grote rog en een sierlijke vis met zwierige vinnen.

DSC03812 (Medium)

We liggen onder aan een berg en ook hier heeft dat aantrekkingskracht op regen. Als we in de morgen Nevis verlaten gaan we zonder de motor te hoeven starten op het fokje naar de overkant. Dat kan als je op een mooring ligt. Arnold is onderweg druk bezig met ons inbraak alarm. We hebben een nieuwe sensor besteld die heeft Ronja mee gebracht. Helaas is ook deze weer niet geschikt voor onze alarm installatie. Arnold heeft er heel veel tijd en energie in gestopt en is dus ook zeer teleurgesteld dat alles weer voor niets is geweest. Veel tijd en geld verloren.

pelikanen zonnebaden op een eilandje

pelikanen zonnebaden op een eilandje

We komen aan bij de baai bij de ‘salt ponds’. Een meer waar zout is gewonnen en die nu is open gebroken voor een marina met mega boxen. Er liggen 2 behoorlijke boten maar ook die verzuipen in de box. Het verbaast ons dat hier maar twee moorings liggen. De meeste boten in de baai liggen dus op anker. We snappen niet helemaal meer waarom we nu €15,00 per nacht moesten betalen als we toch op eigen anker moeten liggen. Met de rubberboot gaan we even het meer rond varen. Oppassen geblazen want het is hier en daar erg ondiep. We liggen hier wel leuk en we hebben goed internet van een strand tent. Eindelijk weer eens van alles bij werken.

klok midden in de stad

klok midden in de stad

Woensdag verkassen we naar de hoofdstad. Basse Terre is een leuk stadje. We liggen weer op eigen anker voor de haven. Er liggen twee cruise boten. Als we op de kant komen is er bij de cruise terminal een gezellige drukte. Een steelband staat te spelen en later komt er een cariebs dweilorkestje voorbij.

'dweilorkest'

‘dweilorkest’

Een maal alle juweliers en andere taxfree winkels gepasseerd te hebben gaan we de echte stad in. Zoals hier in de carieb hoort is de stad een bont tafereel met kleurrijke pandjes, jeugd in schoolkostuums lopen door de straat. Langs de wegen staan de kraampjes met warmhoud bakken met rijst, kip vis maccaroni. Het is prachtig weer, dat betekend heel heet in de stad. Wij gaan bij de bakker met airco een hartige hap eten. Verder struinen we de supermarkten af wat er te koop is. We scoren een doos snikkers voor een redelijke prijs. Dat is alvast voor de oversteek. We hebben alle EC’s weer op gemaakt, hebben netjes uitgeklaard bij ‘customs’ en gaan aan boord. We brengen een tweede anker uit zodat we met de neus in de golven blijven liggen. Er staat weinig wind en dan heeft een boot de neiging om dwars op de golven te gaan liggen en dat is zeer vermoeiend. We zwemmen wat drinken en eten aan boord en maken de boot klaar voor vertrek. We gaan morgen naar Nederland……….st Eustatius.

 

Eén antwoord op “Antigua- Nevis en Kitts”

  1. Wilma

    Leuk om jullie verslagen te lezen. Ja, ik volg Lovis nog steeds op de voet vanaf het moment dat ik (crewmember op Brits jacht) jullie op Canaries tegenkwam.
    Inmiddels heb ik als crew in 3 weken Martinique St Maarten achter de rug.
    Vooral genoten van N-kust Antigua en Barbuda.
    Voor straks een hele goede thuisreis.

Reacties zijn gesloten.