Altijd klussen aan boord.

De jeugd is na veel vertraging thuis gekomen en wij zijn met onze hoofden al volop aan de oversteek bezig. Dat schiet al best op. We zijn nog 170 mijl van st Maarten verwijderd van waar we willen gaan oversteken naar de Azoren. We brengen het grootzeil naar de zeilmaker om hem na te lopen en om er een 3e reef in te zetten. Als we in zwaar weer komen kunnen we in ieder geval groot zeil blijven voeren. Er zijn nog wat spullen mee gebracht door Ronja en Lennard die in de boot moeten worden gemonteerd. Zoals een druk sensor (barometer op de boord pc)

druksensor is af

druksensor is af

alarm sensoren….kortom, zo lang het grootzeil bij de zeilmaker is hoeven wij ons niet te vervelen. Zaterdag gaan we nog even gezellig de stad in. Eten bij het sandwich kioskje op de hoek bij de markt een heerlijk broodje. Hebben we verdiend na het grootzeil van de giek halen. Arnold zijn telefoon is overleden. Heeft een nacht buiten in de regen gelegen. Dat is een tegenvaller! We krijgen donderdag avond Cees Tammes te eten en Hans van de Kulkuri komt zaterdag eten. Vrijdag maken we kennis met White Bell. Ton en Annelies uit Woubrugge. Zij varen al een paar jaar rond met hun Trintella. Het is een heel gezellige ontmoeting.

Zondag 3 April, We huren nog een keer een auto om de Leader Price te bezoeken en de boot flink te bevoorraden. Ons volgende eiland schijnt peper duur te zijn dus……Skoda lekker vol geladen en daarna het noorden van Grande- Terre bekijken. We zijn verbaast over dit eiland. Zo divers. Grande Terre is helemaal zo vlak niet als we dachten en de noord kust is met haar stijlen rotswanden prachtig mooi.

We moeten vaak aan Ronja denken. Het was haar opgevallen dat iedere koe die hier aan de lijn langs de weg staat vergezeld wordt door een witte reiger. Het klopt inderdaad. Grappig gezicht. Soms zit de reiger zelfs op de rug van de koe. We nemen een weg die kriskras over het eiland gaat door de valleien en langs de riet velden. Er wordt volop rietsuiker geoogst. Men neemt het er van dat het een mooie droge dag is.

We nemen een duik bij het kustplaatsje Moule met haar knusse lagoontje. Terug in de haven is het sjouwen geblazen. De Rubberboot ligt weer afgeladen met boodschappen en dat moet allemaal weer een plekje krijgen.

Maandag gaan we aan boord het 3e reef voorbereiden en shoppen in watersportwinkels: Antfouling (= anti aangroei verf), reserve patronen voor reddingsvesten, blok voor het reef……er is altijd wat nodig voor de boot. We zeggen Cees gedag, want Anneke gaat vandaag naar Nederland met vliegtuig en ambulance en Cees gaat met zoon en schoondochter morgen verder varen. Dat hadden ze zich allemaal heel anders voor gesteld natuurlijk. Martien is met zijn Double Dutch ook aangekomen dus daar gaan we ook even lekker bij kletsen. Fijn weerzien! Zo verstrijken hier de dagen.

met Martien en Janny naar vrachtschepen kijken

met Martien en Janny naar vrachtschepen kijken

Woensdag 6 april is het grootzeil klaar. Het is er niet van opgeknapt, maar als we echt een 3e reef nodig hebben zullen we er blij mee zijn. Janny is ook op Guadaloupe gearriveerd dus voor we morgen beide weer vertrekken doen Martien en Janny bij ons een borrel. ’s Avonds de boel vaar klaar maken want morgen gaan we eindelijk weer verder. De Laatste stop op Guadaloupe zal Desaihs zijn. We beginnen de dag met regen maar al met al wordt het een mooie dag en kunnen we het grootste gedeelte zeilen. Desaihs is een anker baai. Het is er erg druk en omdat de wind ’s avonds ineens van zee komt moeten we toch regelmatig kijken of alles goed gaat. Midden in de nacht komt nog een grote Cat vlak achter ons ankeren. Het is al zo krap om ons heen en een rot herrie dat hij maakte. Blij dat ze toch elders zijn gaan ankeren. De volgende morgen komt de bakker ons bestelde brood aan boord brengen. Heerlijk nog even genieten van het Franse brood. En dan…..op naar Antiqua.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *