Ria de Arousa

2-7-2015: We verlaten Ria Muros met al haar hangculturen in het water wat hier marinefarms heet en gaan naar Ria de Arousa.

hangculturen

hangculturen

Weer eerst weinig wind dus motor aan. Arnold heeft twee routes gemaakt. Een binnen de rots partijen door als het motoren blijft en een buiten om als we gaan zeilen. Gelukkig hebben we de tweede route gebruikt. In twee kruisrakken varen we buiten om naar Isla Salvora. Een beschermd eiland waar de zeemeeuwen hun kuikens groot brengen. Aurora ligt er al en haalt ons op met de bijboot voor een wandeling over dit bijzondere eiland waar de rotsen kunstwerken zijn, gemaakt door de wind. Het heeft een lighthouse en een soort burcht waar men vroeger de sardientjes conserveerde.  Een zeemeermin houdt de wacht. Ondanks al de zeemeeuwen poep die ze over haar heen krijgt.

Na het eten verkassen we naar Uxia waar we net wat rustiger liggen voor de nacht.

3-7-2015: Na de boodschappen halen we anker op en gaan naar de overkant omdat we hier aan lagerwal komen te liggen en er komt wat meer wind vandaag. Het wordt Vilagarcia. Weer laten we ons anker zakken. Eerst op een plek waar we worden weggestuurd. Voor het strand liggen we wel legaal en we worden beloond met een dolfijnen show om de boot. Springende dolfijnen terwijl we voor anker liggen. FEEST!!!!!

4-7-2015 gaan we de haven in. We worden verwelkomt door een havenmeester die Nederlands spreekt. Toch leuk hoor. Het is vandaag ‘werkdag’. Even administratie doen de was, en…natuurlijk de site bij gewerkt.

De was doen is nog een heel dingetje. De bedden afgehaald, want Ronja en Lennard komen volgende week aan boord dus maar meteen alle lakens de machine in, is er geen machine op de haven. Er zijn wel twee in de stad. Dus wij met de vuile was aan de wandel……..zijn ze allebei dicht!! Dan nog maar een nachtje onder de klamme lakens. Jullie zien het, ons leven is soms ook best zwaar.

lief zijn voor elkaar

lief zijn voor elkaar

Eén antwoord op “Ria de Arousa”

  1. Jos en Madelène van Adrichem

    Wat een FEEST om weer over jullie belevenissen te lezen en jullie te kunnen volgen op de kaart.
    LoVis ( Lov’ is) Zo te zien zit dat met de liefde wel goed, wat een onwijs gave foto:)
    GENIETEN maar, dat doen wij ook als we weer jullie verslag lezen.
    Veel liefs en kusjes van zus Madelène vanuit zonnig De Lier

Reacties zijn gesloten.