Portugal

17-7-2015: We vertrekken uit Baiona met prachtig weer, maar wel weinig wind. Het eerste stuk is het zeilen, motoren, zeilen, spi op spi eraf. We hebben wel meer dan de helft kunnen zeilen en op het laatst zien we zelfs 20 knopen op de teller. Bizar gezicht trouwens dat er fardes met mist langs de kust zweven.

flardes mist langs de kust
flardes mist langs de kust

 

We worden verwelkomt door een hele leuke havenmeester Roberto, die ons echt welkom heet in Portugal. We krijgen een box in de haven, want buiten liggen was niet comfortabel omdat er steeds een motor boot half planerend heen en weer voer. Leuke haven maar helaas wel veel olie in het water.

Viana do Costelo is een oude stad met hele leuke kneuterige straatjes mooie kerkjes en kerken. De stad wordt in de gaten gehouden door st Lusia, een kathedraal boven op de berg.

genieten op het plein
genieten op het plein

 

Zaterdag is er weer van alles aan de hand in de stad. Grote optocht met veel trommels mega poppen en vooral veel herrie! Folklore kleding met veel kleur. Er was weer erg veel te zien. Op het mooie plein. Het laatste drankje doen we ergens anders, waar we ons weer verstaanbaar konden maken

19-7-2015: We verlaten Viana do Castello en gaan naar Leixoes. Het is een relaxed zeil tochtje aan de wind. We eten onderweg en gaan bij Leixoes achter de haven dam op anker. We leggen het tweede anker bij aan de kont om goed op de deining te blijven liggen. Lennard roeiend met de bij boot en het tweede anker aan boord, plons in het water en rustig aan trekken. Ja hoor ons oude vertrouwde Fortress anker pakte meteen.

20-7-2015 We gaan met Lovis de rivier Douro op. Buiten is het mistig, maar op de rivier hebben we weer zicht. Het is een leuke tocht onder de Ponte de Arabida door een 60 meter hoge brug. Er is helaas geen mogelijk om in de stad Porto aan te meren dus gaan we terug naar de jachthaven. Daar kregen we van de havenmeester een box in een onmogelijk hoekje. De haven lag half leeg, maar er was geen mogelijkheid om ons een andere plek te geven. Daaaaag, we gaan weer. Wat een rare vent. Dus wij weer terug naar Leixoes. Het trekt weer dicht met mist, dat is jammer. We gaan nu voor de dam van de jacht haven voor anker liggen. Leuk en prima plekje waar de optimistjes om ons heen zeil les krijgen.

 

 

Eén antwoord op “Portugal”

  1. Rob van der Velden

    Een havenmeester met de naam Roberto moet natuurlijk wel een leuke havenmeester zijn! Hartelijke groet van Rob(erto) en Cock en veel plezier in Portugal. Hoe lang blijven Ronja/Lennard bij jullie?

Reacties zijn gesloten.