Spannend avontuur

15-7-2015. Nog even een verhaaltje wat we beleefd hebben in Ria de Vigo. De weerberichten gaven aan dat de wind rond de 5 knopen zou worden uit noordelijke richting. Mooi weer om direct om de hoek van punta Subrindo te ankeren (begin Ria de Vigo). De zeiltocht er naar toe liet wel wat anders zien. Er stond door de wind al een golfslag die de bij boot flink ziet dansen achter  de Lovis. Omdat we bang waren dat hij met een golfje om zou slaan is Ronja er als ballast in gaan zitten.

Toen we daar aan kwamen was de wind nog niet in de noord, maar we vertrouwden erop dat het zou gebeuren. Het is heerlijk weer, we gaan naar het strand, zwemmen, en maken een strand wandeling, maar er waren wel golven want de wind die er was stond nog steeds in de zuid west. We zijn na het eten van boord gegaan en een mooie avond wandeling gemaakt over de berg en door het bos. Koffie mee en een fles Rose die we bij een zelf gemaakt kampvuur hebben genuttigd. Handig dat Ronja en Lennard wat kampvuur ervaring hadden.

Helaas is in die tussen tijd de wind niet gaan draaien maar toe gaan nemen tot windkracht 5. Het was al een hele toer om met de bij boot weer door de branding terug te komen bij de Lovis. Lagerwal is dat niet fijn. De bijboot lag achter de Lovis zo te dansen dat we bang waren dat hij met motor en al zou omslaan. Met z’n vieren weten we met heel veel moeite de motor op de Lovis aan het hek te krijgen. We gaan anker op en varen terug de Ria in naar Cangas. En ja hoor, de wind gaat liggen en komt uit de dan pas uit de goede hoek. Het was 3 uur in de nacht toen we weer in onze kooi gingen.

Isla Cies

Isla Cies

16-7-2015 varen we heel relaxed naar Islas Cies met haar prachtige strand. We gaan daar niet overnachten. We zoeken veilig de baai van Baiona op, want we nemen niet het risico nog een keer op de golven te liggen. Baiona is ook een heel leuke plaats met een smal straatje vol terrasjes. Erg leuk.

We drinken op de laatste avond in de Ria’s. Ria de Vigo, we hebben weer genoten van je. De leuke plaatsjes, mooie water, en schattige vis boten. Morgen naar Portugal.