Ferragudo socializen en klussen

22/ 29-8-2015

Het is weer mooi weer en als we een boodschap hebben gedaan en de bril hebben op gehaald gaan we de bijboot opruimen. Op dat moment komt ‘Beau’ even aan gevaren. Komen kennis maken. Zij zijn ook voornemens om naar Suriname te varen en daar met de kerst te zijn. Leuk! Die gaan we vast nog zien onderweg.

Wij gaan deze dag een klein stukje terug zeilen. Albufeira ligt +/_ 20 mijl terug en dat is een mooi stukje omdat Arnold nog steeds niet fit is.

Onderweg roept Bull ons op. Alie en Jaap zijn onderweg naar Culatra. We zien ze in de verte gaan. Hopelijk zien we elkaar nog. We kunnen bij Albufeira buiten op anker liggen. Wat een spektakel daar met para sailen achter een speedboot jet boten die stunts uithalen en dat allemaal rond ons anker. We weten dat dit niet door gaat in de nacht dus konden we er van genieten dat er zoveel mensen plezier hebben. Ook komt er nog een party catamaran langs die wat langs de kust heen en weer vaart met een goed geluid en lekkere muziek. Arnold mag geen alcohol dus heeft het geen zin om de kant op te gaan want hier is alles ‘stappen’. We genieten van de mooie avond ‘op zee’.

Albufeira bij zonsondergang

Albufeira bij zonsondergang

Heerlijk geslapen en kruisrakje naar Portimao. Wat een prachtige kust hier zeg. Allemaal ‘Étratas’

We gaan weer voor de strandtentjes op anker. We liggen niet echt confortabel deze keer want er komt zwel de baai binnen. Op zee voor Albufeira lagen we rustiger. Maakt niet uit. We gaan na een borrel bij Escondidinho met Cees Monique Katrien en Arjan bij Anne Mare op bezoek om met zus Kiki kennis te maken. Dat was een erg leuke ontmoeting. Ik schijn zooo veel gelijkenissen te hebben met Oma Meijer. Heel grappig.

De andere dag verkassen we naar Ferragudo want met zo veel deining kan Arnold zijn soldeerwerk voor het ssb modem onmogelijk doen. Voor het oude haventje lig je een stuk stiller. Ik ga mijn boodschapjes doen in het dorp en op de werf en ga ‘smiddags de Evening tide opzoeken. Yvonne en Wenny waren druk bezig met de boot eigen te maken. Daarna Arnold op gehaald voor een drankje bij Salsa&sapori. We hebben alleen ruzie met een mooring, want de wind is van land gekomen en komt nu bij onze kont. Na het drankje gaan we terug naar de grote baai, want hier is te weinig ruimte.

Zo zijn er deze dagen heel wat klussen gedaan. Een beugeltje wat krom getrokken was weer de goede vorm terug gegeven, modem een plek in dashboard gegeven, de buiten kraan vervangen stuk boot weer in de was gezet. Dinsdag avond komen Yvonne en Wenny bij ons eten. Woensdag heeft Arnold Marco geholpen met zijn laptop problemen. Als dank krijgen we een etentje bij de kebab tent in Portimao. Heerlijk gegeten met vooraf wat drinken met Yvonne en Wenny erbij. Bij terugkomst ligt Bull naast ons op anker. Zij komen even later met de bijboot aan gescheurd. Zo leuk dat we Alie en Jaap weer zien. Zij gaan morgen naar Lagos en laten daar de boot achter om terug te gaan naar Nederland. Het thuisfront roept. Fijn dat we nog wel echt gedag hebben kunnen zeggen.

27-8-2016 donderdag

Hoogte punt van deze dag………Arnold is naar de kapper geweest. We vragen aan een ‘visser’ aan de kade naar een kapper en we kiezen voor de kapper bij de speeltuin. Het is weer een lekker ding met zijn korte koppie.

dag wilde haren

dag wilde haren

28-8-2015 vrijdag

We zijn met het bootje van Wim en Marjan Dijksterhuis naar Silves gevaren. Eerst Wenny opgehaald. Helaas kan Yvonne niet mee want er komt iemand de naam herplakken op de boot.

Yvonne blijft achter (dit is niet haar boot)

Yvonne blijft achter (dit is niet haar boot)

Wim weet ook het een en ander van de omgeving te vertellen en dat is altijd leuk. Het kasteel waar we voor op anker liggen bv is het decor van de film ‘de ontsnapping’ van Heleen van Rooijen. De brug waar we onderdoor varen is gemaakt van restje van de Eifel toren en dat er een soort van bedevaart plaatsje in een rots is waar een Maria beeld heeft gestaan maar helaas gestolen, waar de visser een kaarsje branden en bidden voor goede en veilige vangst. Silves ligt aan het einde van een zijtak van de Ria Arade. Een prachtige rivier met vele ooievaars nesten en als je geluk hebt schildpadden langs de oevers. Helaas zijn de schildpadden vandaag ondergedoken. In het stadje leggen we het bootje aan achter een toeristen bootje die geschipperd wordt door het vissertje die ons gisteren de kapper heeft aanbevolen. Hij moet erg lachen dat hij ons hier weer ziet en herkent Arnold bijna niet meer. We gaan eerst naar de overdekte markt die eigenlijk al aan het sluiten is en daarna eten bij de ‘de twee gezusters’. Kip piripiri. Erg gezellig en lekker. We geven de ober een fooi die hij meteen bij zijn buurman verzilverd in de vorm van een biertje .Op de terug weg gaan we nog langs Monti’s waar je bij een watervalletje kan zwemmen….als er water genoeg is, want er is nu geen waterval.

 

We komen ook langs de international yacht club ‘Brasil’.Het is niet meer dan een oude gammele stijger met een Caribisch tentje eraan. Er is ook een zwembadje maar wel legionella verzekerd. Je zit er geweldig en een drankje kost geen drol.

Bij terugkomst zit Yvonne wat sip te kijken want de beletteraar is nog niet geweest. Maar meevallertje van de dag…hij komt toch nog.

’s Avonds bij terug komst bij Lovis gaan we eerst een duik nemen en lekker douchen met de nieuwe buiten kraan. Alles werkt. De koffie drinken we tijdens een moonlight cruise in de rubberboot langs de rotspartijen in de ankerbaai. De maan staat er als een grote bal ons bij te lichten.

 

29-8-2015 zaterdag

Marco en Jantien komen met de bijboot langs om te vragen of ik mee ga voor een wandeling over de klif met Storm de hond. Dat is leuk. We worden door Marco afgezet op het strand waar we hebben staan kijken naar een groepje die yoga aan het doen zijn op surfplanken in het water. De wandeling is mooi met prachtig uitzicht over de ankerbaai. We willen als we bij de pier zijn aangekomen naar het andere strand terug lopen via het water en buiten de rotsen om. Dat vind Storm wel spannend en gaat als hij bijna bij de rots is terug zwemmen. Met wat hulp van ons lukt het toch , maar we kunnen niet helemaal om naar het strand, dus gaan we weer terug. Nou…..dat was voor Storm ineens geen probleem meer. Binnen no-time is hij weer terug gezwommen en staat hij op ons te wachten van; hehe daar komen de dames eindelijk. Arnold komt ons uiteindelijk bij de pier ophalen met de bijboot dus we hoeven niet het hele stuk weer de berg op. Verder deze dag de voorraad eens onderhanden genomen en gekeken wat we allemaal nodig hebben, want Yvonne heeft een auto en zij wil ons wel naar de supermarkt brengen. Arnold is druk met het uitzoeken hoe de ssb met modem werkt. Daar komt nog heel wat bij kijken. Als we na het borrel uurtje bij de Pescador met Annemare Simplybleu en Aurora weer aan boord komen ligt er weer een boot te dicht bij ons geankerd. Arnold heeft al slecht geslapen omdat er een te dicht bij ligt en nu nog een. Die gaat rakelings langs als het tij op de rivier keert. Ankeren is niet altijd leuk!!

Wat wel leuk is…..Arnold heeft het modem aan de praat.de eerste weerkaartjes zijn binnen!

Zondag gaan we met een hele koppel, Arjan en Katrien, (ook weer in Ferragudo)  Cees en Monique, Wim en Marjan ,Yvonne en Wenny naar Brasil. Later komt ook Bas en Monique van de Red Max er bij. Dat is weer genieten.

Eén antwoord op “Ferragudo socializen en klussen”

  1. Marianne

    Wat heb jij een leuk verslag geschreven over de belevenissen hier in Ferragudo! Echt van genoten! Jullie vertrekken binnenkort, net als de Evening Tide…. We hopen jullie toch weer eens terug te zien hier in Ferragudo. Er zijn inmiddels al zoveel Heliusleden hier neergestreken….ze noemen het hier niet voor niets een gluepot (= lijmpot) . Behouden vaart en liefs van ons. Marianne en Wim

Reacties zijn gesloten.