beter geduldig wachten

We hebben inmiddels de doop van de Evening tide gehad. Wat moet dat toch leuk zijn als je een boot koop in Porugal en je gaat hem ophalen dat er dan bekende zijn die getuigen zijn van de stromende champagne langs het anker.

doop Evening tide

doop Evening tide

Zij hebben niet de luxe dat ze alle tijd hebben om terug te varen dus vertrekken ze als gepland op woensdag. Wij blijven liggen, want wij hebben geen zin in 30 knopen wind en 3,5 meter hoge golven. Dit zijn de voorspellingen voor de komende dagen.

We zijn uitgenodigd bij Ravisant van Kees en Treintje Jurgen. Weer een boot uit Hellevoetsluis alleen van een andere vereniging. Grappig al die Haringvlieters hier in de Algarve. Leuk om elkaar wat beter te hebben leren kennen. Zij blijven deze winter hier in Portimão liggen.

Alsof er een stroomstoring is en de grote ventilator is uitgevallen stopt vrijdag avond ineens de harde wind. JE wordt toch wel erg moe van het gieren van de wind hoor. Voor ons is het weerbeeld nog steeds niet optimaal om de eerste grote oversteek van 4 dagen naar Madeira te maken. Anne-mare Noorderzon en wij gaan wel verkassen. We gaan zondag anker op en bij Lagos voor de deur op anker. Als de weerkaarten goed zijn gaan we misschien maandag echt los. We wachten rustig af. We hebben alle tijd.

ondergaande zon bij strand Ferragudo

ondergaande zon bij strand Ferragudo