Zuid Bretagne rust nog

 

We scharrelen langs de kust naar het zuiden, maar alles is hier nog in de rust stand. Vele winkeltjes en horeca zijn nog dicht en de straten stil. Moorings genoeg om uit te kiezen, dat is wel lekker.

Wat we absoluut moeten toe geven is dat hier de kust prachtig is en we treffen het met de wind. We zeilen echt heerlijk. We houden de gribs is de gaten wanneer we kunnen oversteken, want we denken er toch over om te gaan als de wind gunstig is en dan Frankrijk te laten voor wat het is. Een goede rede om er over een paar jaar weer naar toe te gaan, omdat we nog veel moeten gaan bekijken.

30 mei in Concarneau aan gekomen. Volgens de Reeds een gezellige drukke oude stad. Daar zijn we aan toe. Leven in de brouwerij. Met een heel matig windje vertrekken we van ons ankerbolletje bij Benodet en omdat het zo een klein stukje is doen we lekker lui. Alleen de code zero gaat erop. Wat is dat toch een lekker zeil’tje’. We gaan vandaag eens achter ons eigen nieuwe anker liggen. Lux hoor met een motortje!! Het werkt fantastisch.

Met de bijboot gaan we de oude stad bekijken. Jaaaa gezellige volle terrasjes en volop mensen op de straat.

Er wordt vannacht wat minder weer voorspeld. Wat doen we blijven we op anker of gaan we de haven in………We gaan ons nieuwe anker maar eens uitproberen en we gaan zelf maar eens wennen aan slapen op de deining van de zee. We moeten zeggen, het is goed gelukt.

Nu liggen we wel in de haven omdat we graag stroom willen. Een dag met regen kunnen we benutten met klusjes. Ik heb voor de buitenboord motor een mooi hoesje genaaid.

motor hoesje maken

motor hoesje maken

 

5 Antwoorden op “Zuid Bretagne rust nog”

 1. Chris

  Nu al leuk om al lezend mee te zeilen! Verheug me op de rest van de reis 🙂

  Enjoy!

  X

 2. Madelène van Adrichem

  Zo per, Handig, zo’n naaimachine mee!
  Even langs een marktje en je kan ook weer een nieuwe outfit creëren, ( alleen de patronen nog ?)
  Je hoeft je niet te vervelen 🙂
  Liefs, je zus

 3. Madelène van Adrichem

  Hoi Arnold en Per,
  Wat gaaf om jullie te kunnen volgen via jullie blog!
  Naast m’n computer ligt een kaart van Frankrijk/Europa en elke plaats die jullie vermelden merk ik met een sticker met datum. Zo ga ik een beetje mee op jullie reis.
  Fantastisch die foto’s met uitzichten en over zee en havens Ă©n van jullie zelf: GENIET ervan en we houden een oogje in jullie zeil 🙂
  Liefs Jos en Madelène en jongelui

 4. Astrid Thoen

  Hallo Perrh en Arnold,
  Vorige week had ik (Astrid) jou (Perry) moeder aan de telefoon en van haar hoorde ik dat jullie met het grote avontuur zijn begonnen. Via Google heb ik deze site gevonden.
  Leuk dat we deze manier een beetje mee kunnen leven.
  Ik wens jullie heel veel plezier, geluk en liefde voor de komende, toch we spannende tijd.

  groetjes, Astrid en Dick

 5. willem en marleen

  Jij zegt……het is puur genieten……nou wij genieten van jullie reisverslag….geweldig om jullie zo te kunnen volgen! Groetjes van ons

Reacties zijn gesloten.