Camaret sur Mer

23-5-2015: We verlaten Calais op  een heren tijd: 7:30 uur.  Een beetje mistig maar een rustige 9 knoopjes wind. We genieten weer van Cape Griz nez en Cape Blanc nez, het geeft altijd een echt vakantie gevoel als je daar zeilt. Zo, ga er maar voor zitten, want we gaan een flink rakje maken. Plan is door varen naar Camaret.

We hebben een prachtige tocht. Voor de eerste nacht lekker de Spi op, in de nacht melkmeid, lekker relaxed zeilen. We hebben bezoek van een duif. Een heuse valsspeler, want hij heeft een heel stuk met ons mee gevaren en een versnapering (bakje water) genuttigd.

dorstige duif op bezoek

dorstige duif op bezoek

De tweede dag vlot wat minder, want we hebben knap minder wind en tegen de tijd dat we voor Barfleur/ Cherbourg liggen valt de wind weg.  We worden door de stroom direct weer naar huis gebracht. Balen!!! We veranderen koers en hopen zo wat eerder de stroom mee te krijgen, maar er is niet tegen in te komen. Het is ook zo een moment dat Arnold mij weer even flink moet motiveren. De grib files geven voor de komende uren een gunstig beeld dus daar hopen we op……….en het klopt. Wat een geweldige nacht hebben we gezeild. We scheuren de Kanaaleilanden voorbij met een 60 graden windhoek. Als Arnold en ik wisselen van de wacht (2:30) zetten we voor de zekerheid een reef in het grootzeil. Ik geniet van de plankton die de koppen op zee verlichten en de sterren die ineens aan de hemel staan. Dat belooft een mooie morgen!!

kleuren palet van de ochtendgloren

kleuren palet van de ochtendgloren

We komen mooi uit bij Chenal du Four. De stroom loopt aan zijn eind en dus krijgen we op de Rade van Brest ook stroom mee. Om 19:00 uur liggen we in Camaret sur mer. Wat smaakt dat biertje na 59 uur zeilen dan heerlijk!!!!

26-5-2015: We worden wakker met een heerlijk zonnetje. De bikini kan aan. Er worden vandaag nog wat zaken geregeld die eigenlijk al gedaan moesten zijn, zoals Epirb ophangen en de AIS Mob1 programmeren. Dat is zo gemakkelijk nog niet. Er is natuurlijk ook tijd voor een prachtige wandeling naar Point du Toulinguet, met haar indrukwekkende rots partijen en verdedigingswerken. We hebben nu toch echt ons vakantie gevoel te pakken.

Eén antwoord op “Camaret sur Mer”

  1. Walter en Yvonne

    Dat was een mooie tocht, ook prima te volgen op AIS. Veel plezier, zijn jullie in Lorient 9 tot 14 juni. Dan is de VOR daar.
    Groetjes.

Reacties zijn gesloten.