Eilandjes hoppen

We hebben weer internet, dus even de site bijwerken. We zijn naar ll Croix geweest. Onderweg zeilen we tussen wel 20 dolfijnen. Geweldig! Ze bleven ook een hele tijd bij ons. Het was een heerlijke zeil tocht naar Il Groix. Een lief klein eilandje waar we eerst in een baaitje aan een mooring hebben gelegen. Daar een prachtige wandeling gemaakt. ‘avonds naar de haven gevaren waar we ook aan een mooring hebben gelegen. Het weer is minder. Het regent. We hebben een leuk kroegje aan de haven waar we wat drinken.

Volgende bestemming was Belle Il. Prachtige kust waar je voorbij vaart. In de haven hebben we een actieve havenmeester. Dat siert een haven altijd. We kunnen 15:30 uur het dock in. Het is een drukte van belang. Wij als Nederlanders kijken onze ogen uit hoe de fransen aan meren. Het is echt een zooitje. Als je dan vriendelijk, later dringend vraag om een lijn op de kant te zetten kijken ze je aan, zeggen ze oui maar doen no. Met als gevolg ’s morgens de boten rijen in elkaar.

We gaan van Belle il naar Il d’yeu. Mooi zeilweer (trouwens dat hebben we steeds) tot de laatste 10 mijl. Geen wind meer dus motor aan. We gaan na een snelle boodschap in het dorpje op anker. Het is een zwoele avond met af en toe een spetter regen. We gaan ons klaar maken voor de oversteek. Ik kook een extra maaltijd die we onderweg makkelijk kunnen opwarmen, leg alle nuttige dingen in handbereik en de zaken die we onderweg niet nodig hebben leggen we wat verder weg. Even goed slapen en dan……..