de oversteek naar Spanje

We worden wakker met een zonnetje en een prachtige wind. We hebben er zin in. Nog even een weerbericht binnen halen. Nog steeds alles gunstig. We gaan. 210 mijl voor de boeg! Het is prachtig zeilen. Met spinaker op halen we een max van 12,3knopen snelheid op de log. Wauw!!!!!! Voor de nacht halen we de spi weg en zetten even de code zero. Ook scheuren. Wel een reefje in het grootzeil om het zeil te sparen. Het hangt anders steeds in de zalingen.

Tijdens de nacht valt de wind wat weg. Gelukkig komt er af en toe een buitje over waar we dan weer wind van hebben.

In de ochtend krijgt Arnold een vogeltje op bezoek die de verdere reis mee vaart. In mijn wacht komt er een school dolfijnen om ons heen zwemmen en springen. Wat kunnen die beesten mega hard zwemmen. Een lust voor het oog. Uiteindelijk roep ik toch Arnold om naar dit schouwspel te komen kijken.

We zeilen relaxed de laatste 30 mijl naar Santander. Het is zwaar bewolkt dus we zien pas laat de bergen. We zijn na 32 uur zeilen in Spanje.!! De haven is vol dus we gaan op anker voor de stad. Mooie plek. Er gebeurd van alles in de baai tussen de bergen. Een regatta, zeil les van de optimisten, en een belangrijke roeiwedstrijd. De ‘Kleintje pils’ van de Spaanse roeiers is er ook. Een trommel orkest die de maat van de roeiers opvoert. Indrukwekkend.

Het is zaterdag, dus de stad is vol mensen op terrasjes. We moeten wel omschakelen dat we geen frans meer hoeven te praten. Spaans is lastig hoor!!!

Leuk dat we een Nederlandse boot bij ons op anker hebben die ook bij de vertrekkers horen. Aurora met Milly en Johan. Toch leuk om wat bekends te zien. We gaan met hun een hapje eten in de stad in een bijzonder tentje. De Spaanse keuken is prima. De mensen zijn vriendelijk.

2 Antwoorden op “de oversteek naar Spanje”

  1. Ronja

    Ha mams en paps, leuk stukje weer hoor! Goed om te lezen dat jullie aan het genieten zijn! Groetjes Lennard & dsty XXX

  2. Wim Koerten

    Leuk om jullie te volgen en te lezen dat het zo voorspoedig vordert. Ben benieuwd naar de volgende reportage.

Reacties zijn gesloten.