We zijn vertrokken

Naar de Azoren 

8-6-2023: thuis alles aan kant, auto volgeladen en onze laatste werkdag voor 3 maanden, nog even de buurvrouw gesproken en we gaan.

9-6-2023: lekker al aan boord wakker worden. Na het ontbijt laatste spullen uit de auto waaronder een nieuw toilet. Arnold gaat die monteren, ik ga voor de laatste boodschappen op pad.

Om 1200 uur komen ma met Hans, Erna, Ronja Lennard en Stef lunchen, want die gaan we ook 3 maanden niet meer zien. Dick gaat voor ons speciaal een half uurtje eerder opstarten…..zo lief. Heerlijk op terras qualety-time gehad. 

‘Smiddags nog wat laatste dingen gedaan Ab kwam nog langs voor een bakkie en om 1700 weer naar het clubhuis. Nog een keer voor 3 maanden genieten van onze maten maar vooral van Stef die ook nog op de haven is met Ronja. Dat is wel een ding hoor…. Als je opa en oma bent geworden.

Na het eten iedereen een dikke knuffel en dan is het tijd om los te gooien. Ab, Connie Ronja en onze Stef stonden ons uit te zwaaien. Daar gaan we dan. Nog even iets in de koelkast zetten….en daar lag een lieve groet van de Janx.

In Stellendam gaan we aan een visser liggen. Nog een theetje en te kooi.

10-6-2023: we hebben onrustig geslapen. Waren veel te vroeg wakker, dat is jammer. We varen 8:45 uit. Het is prachtig weer dus al snel smeren en bikini aan. 

Het wordt eigenlijk zelfs te warm. Jammer dat er ook heel veel ongedierten op zee zijn. We hebben geen schaduw plekje dus creëren we er een. We varen met spi, maar die blijkt niet het eeuwige leven. Daar vallen ineens diverse scheuren in. Die is op. Het wordt een trip met heel veel motorsailen. Inde nacht heb ik wel prachtige lichtgevende zee. Verder moeten we nog inslingeren want we hebben amper op zee gezeten dit seizoen. 

10-6-2023: we hebben onrustig geslapen. Waren veel te vroeg wakker, dat is jammer. We varen 8:45 uit. Het is prachtig weer dus al snel smeren en bikini aan.

11-6-2023: we hebben steeds weer iets wat stuk gaat. De elektrische lier slipt terug, navigatieverlichting voorop doen het niet meer en Arnold kwam tot de conclusie dat het externe antennetje van iridium het niet doet. Hij krijgt hem moeilijk aan de praat wat hem behoorlijk irriteert.

Verder doet Lovis haar ding….. varen, maar echt zeilen wordt het even niet. Weinig wind en op kop dus veel motor bij.

12-6-2023: We komen lekker in het ritme van het wacht draaien. Ik (Perry) heb van 6-9;12-15;1800-2100;2400-3 uur wacht dan kan Arnold slapen en andersom. Dat lekkere ritme zit hem eigenlijk in het slaap ritme … dat gaat Arnold nu ook goed af. Ik slaap altijd goed. Er gebeurt niks spectaculairs. Ik voel me ook best goed. Kan redelijk eten dus kortom…. Het gaat lekker. Ok het zou wat vlotter mogen gaan. We gaan de stroom niet halen bij cape le Haege dus gaan we een tussen stop maken om het tij af te wachten.