Grenada

Grenada

We komen ‘s morgens aan en we moeten even wennen, want in plaats van een handje vol boten komen we nu ineens in een baai met wel 100 boten aan een anker of mooring. We komen precies aan tijdens het sociaal marifoon uurtje van Grenada. Hier krijg je het weer maar ook kunnen schippers vragen stellen en de lokale ondernemers kunnen hun speciale aanbiedingen door geven. Erg handig, maar meteen klinkt het allemaal erg Amerikaans. We hebben een mooi plekje achter ons eigen anker en al snel komt er een Amerikaan aan gevaren om ons welkom te heten en wat handige weetjes door te geven. We gaan naar immigration om in te klaren en doen de hele dag rustig aan. De volgende dag gaan we achter geld aan. We maken kennis met de bus. Lijn 1 komt langs de baai. Zo een Toyota bus met 9 zitplaatsen maar als het moet 12. Er is een bijrijder bij die uit het raampje hangt en roept of je met de bus mee wil. We weten niet wat een busrit naar de stad kost want we rekenen steeds iets anders af, maar in ieder geval weinig.

st George

st George

St George is een leuke stad en als we opzoek zijn naar iets te lunchen loopt er een local dame ons naar een tentje waar een oudere mevrouw lokale gerechten maakt. Ik ga voor de soep en Arnold voor pork met rijst.

lokale gerechten

lokale gerechten

We amuseren ons wat je daar ziet zo op de markt.

’s Avonds is er op de kant live muziek dus gaan we er een kijkje nemen.

WP_20160115_003

Een motor of auto huren is duur omdat je ook nog een rijbewijs moet kopen voor dit eiland. We besluiten het eiland met de bus te bekijken.

WP_20160116_015

We gaan naar een waterval een meertje en naar Grenville.

WP_20160116_16_05_44_Pro

Een stadje aan de andere kant van het eiland waar je eigenlijk bijna gen toeristen ziet wij hebben het er wel naar ons zin en kopen op de vismarkt een mooi stuk tonijn. De rit met de bus is een ervaring op zich en we zien het prachtige eiland wat wel veel weg heeft van Tobago.

vismarkt

vismarkt

 

Eén antwoord op “Grenada”

  1. Paul

    Hallo Perry en Arnold,

    Ik zit jullie belevenissen nu al weer zo’n ruim een half jaar te volgen, maar wat is dat toch gaaf. Het ene avontuur na het andere, elke dag weer onvoorspelbaar.
    Respect voor jullie, ik blijf jullie met veel plezier volgen!

Reacties zijn gesloten.