Tenerife San Miguel

28-10-2015: woensdag                 Tenerife San Miguel

Rond 10.00 uur gaan we los. We spreken onze Engelse maatjes die we sinds Pasico Blanco tegen komen. Die verlaten de haven gelijk met ons. Ook zien we de Beau op de ais. We hebben via de marifoon contact. Zij gaan ook naar San Miguel. Eerst staat er erg weinig wind en kunnen we niet zeilen maar na een uur gaat lukken. Het is dan nog warm en erg zonnig. Dat veranderd in de loop van de middag. Het gaat betrekken. We ruimen de code zero op om niet in de problemen te komen en om hem droog te houden. De wind trekt aan tot 20-21 knopen en het gaat zelfs even regenen. De golven bouwen ook meteen wat op, maar eenmaal vijf mijl voor de haven komen we in de luwte van het land en kunnen we relaxed de haven aan lopen. We krijgen een plek naast ‘Beau’ dat is leuk. Wel een lastige plek want Arnold ziet het niet zitten om achteruit aan te meren (later blijkt maar goed ook) en het is zeer lastig via de neus op en af stappen. We maken schoon schip en nemen voor het koken nog even een binnenkomertje. Wat horen we nu? Even later weer. De kiel raakt de bodem! We liggen naast een ondiepte en de wind gaat draaien en dan komen we zeker tegen de keien. Vlug weg wezen hier. Maar niet met de schroef aan want dan komt de mooring lijn er in. Met handkracht trekken we Lovis naar achteren en varen we uit. Arnold voelt dat  het nog niet goed gaat. De andere mooringlijn zat nog vast. Dat heb je als je moe ben dan zie je dingen over het hoofd. Uiteindelijk liggen we aan bij de langstijger. Mooie plek! De kerel die ons assisteerde bij het aan meren bied zijn verontschuldigingen aan. We gaan snel eten en om 21.00 uur liggen we op bed. SLAPEN!!!

We liggen in een haven dus gaan we weer klussen. Er is altijd wat te doen aan boord. Het is een beetje wisselvallig weer. Beau spreken we niet meer want die hebben gasten aan boord en gaan met een auto over het eiland. Wel zien we Nicolaas weer. Die ligt met de Witte walrus aan de andere kant van de haven. Ik maak een praatje met de crew van de Twins. Een catamaran uit Nederland die al vijf jaar hier in de winter chartert. We worden uitgenodigd voor een borrel. Het is erg gezellig. Zij weten ons te vertellen dat er 5 km verderop een hele goede supermarkt is en dat het de moeite waard is om het eiland te bekijken. Onze Engelse maat komt langs met harddiskjes met films en muziek.

’s Avonds verkassen we naar Galleta, omdat we niet voor een auto slagen en we san Miguel met haar onafgemaakte resorts en hotels echt niets aan vinden. Galleta is een oude vissers haven die is om gebouwd tot marina, maar waar het plaatje nog een plaatsje is. Helaas is er geen ruimte in de haven dus ankeren we bij de haven ingang. We liggen er prima met gezellige live muziek vanaf de kant op de achtergrond. Slapen gaat hier prima lukken.

De volgende morgen zien we een zeilboot uitvaren, dus zal er misschien plek zijn. Voor de andere twee boten die hier op anker liggen wakker worden vragen we snel aan de havenmeester via marifoon of we er in mogen. Hij vraagt of we om 10.00 uur het nogmaals willen vragen, en 10 minuten later worden we door hem opgeroepen dat er een plak voor ons is. TOP! Meteen anker op en de haven in, want we willen vandaag met een auto het eiland bekijken. We worden keurig op gevangen en bij het havenkantoor regelen ze een auto voor ons. Om 11.00 uur zitten we in de auto en gaan we naar el Teide. De berg op Tenerife van 3,8 km hoog. Hij stond vanmorgen naar ons al te lonken in het zonnetje toen we anker op gingen. Die zon heeft niet veel  meer geschenen vandaag. Zelfs flinke regen, maar de route over het eiland is geweldig mooi. Wat een diversiteit aan landschappen. Verschillende soorten bos. Van hele hoge bomen tot lage struiken en heide tot ruige gesteente en kale vlakten die als en maanlandschap erbij liggen.  We zijn zeer onder de indruk van dit prachtige eiland. Nog mooier dan Grand Canaria.  We rijden door naar Santa Cruz de Tenerife.  Het was niet te doen om bij de marina te komen, maar we hebben leuk door de stad gelopen en een bakkie gedaan. Leuke stad met gezellig centrum, maar wat ons verbaast is dat er op zaterdag zoveel winkels dicht zijn. En we hoeven niet te kijken voor een zomerjurkje, want alles wat er in de winkels hangt is winterkleding. Het weer is er goed voor, want het is de eerste dag dat de temperatuur ook uitblijft.

Dan onze grote uitdaging…..de Mercadonna vinden. We hebben het adres van internet af, maar de weg is lang en er is geen Mercadonna te vinden. De vijfde waar we het aan vragen weet het te vertellen.

We gaan flink inslaan voor de oversteek. Ze hebben gelukkig vacuüm afbakbrood. We kopen de complete voorraad. 4 grote shoppers staan uiteindelijk achter in de auto. Nu nog een plek in de bood voor als deze boodschappen.

Aan boord vlug eten koken want het is al laat. Na de koffie knappen we ons op, want we willen ook nog even naar het stadje. We komen in een kroegje met een gezellige Italiaan als bar man. Zijn gezicht vol met hang en sluitwerk, maar aardige gozer. Als de terrassen gaan sluiten en iedereen naar binnen moet gaan wij terug naar Lovis. Het is een vermoeiende dag geweest met veel indrukken. Dat wordt weer heerlijk slapen.