La Gomera en dan..vertrekken

2-11-2015 Maandag       la Gomera          We gaan verder. Ik ga naar het haven kantoor om af te rekenen…..dicht. Ik zie de man die op de stijgers assisteert en die verteld me dat het vandaag een feestdag is dus is het kantoor dicht. Wat voor feestdag dan? ‘Gisteren was het Halloween en omdat het op zondag viel wordt de maandag een vrijedag. Spanjaarden willen niet werken’. Een andere mevrouw wilde muntjes voor de was machine, maar dat kon ook niet. ’U mag wel de was bij mij doen hoor’. Zegt de haven meester……leuk toch?!

Ik betaal bij deze gezellige havenmeester in zijn werkhokje en we gaan de haven verlaten. Samen met een boot uit Denemarken ‘Aura’ met jonge mensen er op. We dachten niet veel wind te krijgen maar we kunnen bijna het hele stuk naar la Gomera zeilen. Om ons heen weer volop grote dolfijnen. De wind staat weer eens totaal anders dan de voorspellingen. San Sebastian is niet bezeild dus gaan we naar playa de Santiago. Die haven vinden we veel te duur voor wat ze te bieden heeft, dus gaan we weer los en gaan proberen of ankeren te doen is, want er staat buiten best wat deining. We gaan in en baaitje liggen waar nog drie boten liggen en het gaat eigenlijk heel goed. Ja, we schommelen wel wat maar het is goed te doen. Als we liggen kijken we eens goed om ons heen. Het is een mooie kust met grotten in de rotsen waar hier en daar doeken hangen en lijnen met kleding. Er is een groep mensen die hier in de grotten bivakkeren. Heerlijk in hun blote kont. Het is een leuk gezicht. We zoeken de berg af of we er nog meer zien als of we zoeken naar bijzondere dieren. ’s Avonds is het heel donker en we zien alleen hier en daar een klein lichtje. Aura komt ook nog maar gaat uiteindelijk niet voor anker maar naar Santiago

Na een heerlijke nachtrust gaan we anker op en naar San Sebastian. Daar gaan we ons klaar maken voor de overtocht naar de Kaap Verde. We zeilen (kruisen) er naar toe. In de haven ingang komen we ‘Twins’ tegen. Die heeft weer zijn nieuwe gasten aan boord. We hebben nog even een kort praatje over en weer met Han en Inge. Leuke mensen. In de haven gaan we eerst diesel tanken. Is dat maar gebeurd. Staat daar Nicolaas van de Witte walrus. Hij verteld ons dat het helemaal mis is gegaan bij hun Zaterdag met ten ankergaan in een baai voorbij Santiago in het donker hebben ze de afstand niet goed in geschat en is de boot op de klippen geslagen. Hij wijst naar een klein hoopje schroot….dat is alles wat er van de Witte walrus over is gebleven. Iedereen is gelukkig ongedeerd gebleven. Wat een vreselijk verhaal. We zijn gewoon helemaal van slag. Als we in de box liggen komen de jongens van de Zeebink aangelopen. Dat is een leuk weerzien. Zij willen ook deze week over gaan steken naar de Kaap Verde. Misschien varen we het eerste stuk wel samen op…. Als we de stijger aflopen om even in het plaatsje te kijken zien we dat onze Engelse vrienden met de Moleoba hier ook weer liggen. We hebben alleen nog geen contact met ze. Vroeg in de avond komt ook Aura binnen en komt schuin tegenover ons te liggen. Arnold is nog even bij de Zeebink langs geweest.

Donderdag 5-11-2015 we gaan vandaag naar de Kaap Verde. We hebben gisteren de hele dag van alles gedaan om vandaag te kunnen vertrekken. Lekker inkopen kunnen doen hier. De Zee bink gaat ook. We hebben leuk contact met ze. Het is de bedoeling om rond 12.00 uur te vertrekken.

2 Antwoorden op “La Gomera en dan..vertrekken”

 1. theo

  Ha demaatjes, hadden het een beetje druk en lang niets gelezen maar nu weer bij.
  Wat een geweldige reis maken jullie en het leest zo lekker weg. Net weer terug in NL na een reisje Griekse eilanden, is het hier mistig rustig herfst weer. De boten bij Helius staan op de kant en de winter mag beginnen. Onze boot ligt in Friesland voor een paar klusjes.
  Een voorspoedig oversteek en we volgen jullie!
  liefs
  T&B

 2. wilma

  Mooi gezicht op Marine traffic. Jullie liggen op kop. Met een snelheid van 7.7 knoop stevenen jullie op de KaapVerden af. Op de hielen gezeten door de snelste jongens van de Arc +. En daarachter de rest van de 70 schepen die zondag vertrokken zijn.
  Leuk om jullie verslagen te lezen.
  Ik blijf jullie met plezier volgen.
  Wilma

Reacties zijn gesloten.