Op de helft!!

Hierbij weer een berichtje wat ik ontving van mijn ouders. Ik zie in de reacties dat het niet helemaal duidelijk is hoe het in zijn werk gaat: Mijn ouders hebben geen internet aan boord. Zullen dan ook geen mail ontvangen, terug kunnen sturen of iets dergelijks.

Ik krijg de berichten van mijn ouders via hun zend apparatuur binnen. Zo kan ik communiceren met ze. Ik deel hun verhalen vervolgens met jullie op hun blog.

Veel lees plezier, Groetjes Ronja.

“We zijn op de helft van de oversteek naar Suriname. Het is allemaal voorspoedig gegaan tot nu toe. Iedere avond rond 20:00 UTC heeft Arnold radio contact met andere zeilers die ook SSB hebben. Het gaat wat moeizaam maar toch lukt het om sommige goed te verstaan. We eten heerlijk. Vandaag het laatste vers op gegeten niets weg hoeven te gooien. Vanaf nu de van te voren klaar gemaakte maaltijden op het menu.
Iedere ochtend moeten we vliegende vissen van het dek rapen die uit koers zijn geraakt. Het dek is bezaaid met schubben en andere vis restjes. Een was zelfs door het wc raam naar binnen gevlogen. Dat is schrikken zo een spartelende vis op de douche vloer. (niet geschikt voor consumptie)
We zijn er erg gebrand op om alles heel te houden. Vooral nu we van onze vrienden van de Beau weten dat ze terug moesten ivm gebroken stagen. De golven van de oceaan hebben drie patronen. heel rustig, heel warrig en dan hoge golven. Dit herhaalt zich constant. We vinden het een bijzonder gezicht en snappen niet waar het vandaan komt.
We gaan de tweede helft vol vertrouwen tegemoed. met zo een 28 graden een beetje eten koken, brood bakken douchen, huggen met elkaar en een beetje lezen….en dan is er weer een dag om.”

Eén antwoord op “Op de helft!!”

  1. Wilma

    Van Marine Traffic de mededelingen ontvangen van aankomst en vertrek Paramaribo door Lovis. Proficiat met het volbrengen van de Atlantische oversteek.

Reacties zijn gesloten.