‘schoon’ onderwaterschip

12-8-2015: woensdag    Faro

Arnold is druk aan het uitzoeken waar we onze boot kunnen kranen voor het onderwaterschip. Het is niet meer bij te houden om de aangroeiing met zwemmen weg te halen. We besluiten om het in Faro te doen omdat het deze dagen niet zo erg heet wordt. We moeten snel weg want je moet er met hoog water naar toe en Bruce komt je dan bij boei 23 ophalen. Amper de J- Minded gedag kunnen zeggen. Eenmaal daar aangekomen worden er nog 2 boten opgehaald. Het stroomt er enorm, het is er ondiep en de kraan baan lag lager wal dwars op de stroom. Er staat dan rond de 16 knopen wind. De boot voor ons kreeg het met de boegschroef niet voor elkaar om de boot achteruit er in te varen. Nou…..dat zien wij dus helemaal niet zitten. De baan was een knullig palen constructie dus we zagen onze lak al naar de knoppen gaan. (John Joossen, we gunnen je je werk maar voorlopig even niet onze boot) We bedanken Bruce en gaan terug naar boei 23 waar je kan ankeren. Daar vandaan zijn we met de bijboot naar Faro gegaan. Toch nog even het stadje gezien. We durven de boot alleen niet te lang alleen te laten ivm stroom en wind. Het is een zwoele avond, we eten lekker Hollands aan boord –aardappelen vlees groente-. De vliegtuigen die op Faro landen komen vlak over ons heen. Gaaf hoor.

Als de stroom begint te draaien komen de boten allemaal anders te liggen. Met stroom en wind uit de andere richting weet je nooit echt wat de schepen doen. Wij hebben er niet veel vertrouwen in dat we niet een andere boot gaan raken, dus houden we anker wacht. Als de wind is gaan liggen en alle boten op de stroom liggen is er weer rust en kunnen we toch nog een paar uurtjes slapen. Op dat moment is ook de band klaar met spelen die een concert op de kant gaf. Op zijn zachts gezegd niet onze smaak muziek.

13-8-2015 donderdag    Culatra

Om 8 uur gaat vlug het anker op om met de ebstroom de rivier weer af te varen, maar met net voldoende diepgang. Vertrouwd tussen de Nederlanders laten we voor Culatra weer het anker zakken met nog steeds een aangegroeid onderwaterschip. Dat…..natuurlijk dan weer wel.

Eén antwoord op “‘schoon’ onderwaterschip”

Reacties zijn gesloten.