Portimao

We zijn weer in de potdichte mist terecht gekomen. Het was maar een heel klein tripje van Alvor naar Portimão, maar eigenlijk best spannend, daar je maar 0.10nm zicht had. Wat zijn we blij met radar en dat ook veel boten AIS hebben. Pas in de ankerbaai krijgen we wat meer beeld. we laten het anker zakken en eigenlijk vrij snel daarna begon het wat meer te waaien en was de mist weer weg.

Het is grappig om te zien dat hier relatief veel Hollanders liggen. ’s avonds als we met de rubberboot bij de marina gaan kijken zien we weer een oude bekende. Simplyblue ligt hier in de haven. We drinken bij Cees en Monique een borrel en Cees brengt ons met zijn bijboot naar onze bij boot. Het is een grote haven en het was een aardig eind om lopen voor ons.

De andere dag gaan we met de rubber boot de rivier op naar de werf. Daar gaan we even kijken bij Walter en Yvonne hun boot en wil ik band kopen om de bimini goed te repareren, want we hebben het gat flink groter gemaakt ivm de SSB antenne.  Het is prachtig weer weer en we genieten van alle activiteiten in de ankerbaai. Na een bezoekje aan de strand tenten gaan we naar de jacht haven. Het is weer tijd voor water inslaan electriciteit en wassen. Ook kan ik weer even de site bijwerken. Na het eten ga ik meteen de bimini herstellen en weer een hoesje voor de lier maken. Nog twee te gaan.

 

2 Antwoorden op “Portimao”

  1. Theo

    Had al een tijdje niet bekeken maar jullie schieten lekker op, blijft leuk om jullie avonturen te lezen! Blijf schrijven,
    Marco&sjansten al gezien ?
    Groet
    T&B

Reacties zijn gesloten.