Algarve

30/ 31-7-2015: donderdag

Op tijd uit bed want we gaan vandaag weer een stukje varen. De planning is Sines, maar het gaat de hele dag zo enorm relaxed met de code zero op dat we besluiten om door te varen naar de Algarve. De gribbs geven de hele nacht rustig weer maar toch wel rond de 10 knoopjes. De werkelijkheid is helaas anders. De wind valt al snel weg en we komen in de vette mist terecht. We zijn erg blij met de radar. We zitten de hele wacht binnen achter het scherm, want buiten is er niets te beleven. We ronden rond 8 uur in de ochtend kaap san Vincente en daarbij zijn we dan in de Algarve aan gekomen. We laten anker vallen bij Sagres een haven waar volop aan excursies gedaan wordt met rubberboten naar dolfijnen kijken en duiken. Er staat inmiddels wel wind en flink ook.

rotsen in de kustlijn bij Sagres

rotsen in de kustlijn bij Sagres

1-8-2015: zaterdag

Dit is Algare. Mooi  weer en gave kustlijn. We varen naar Alvor. Een plaatsje tussen Lagos en Portimao in. We moeten daar een stukje de rivier voor op en dat is weer wat spannend, want je vaart tussen de platen door. We hebben een geweldig ankerplekje en hebben meteen het gevoel dat we hier een dag langer gaan blijven. Voor ons ligt een Hollander die de wereld al rond is geweest en daar heb ik even mee gekletst. Altijd zinvol. We gaan ’s avonds na het eten naar de kant. Het is verrassend wat voor een plaats er achter het haventje schuilt. Straatjes vol terrasjes en vooral heel veel mensen op de been. We belanden nog in een karaoke bar waar ik de stoute schoenen aan trek en ook een nummer gaat zingen.

2-8-2015: zondag

Prachtig weer!!! Heerlijk geslapen en na het ontbijt naar de kant voor de supermarkt. Het is niet de supermarkt die we voor ogen hadden. We vinden trouwens Portugal helemaal niet zo extreem goedkoop. Hier is het zelfs aan de dure kant. Ik vind nog een andere supermarkt waar de superbokjes in de aanbieding zijn dus toch nog kunnen in slaan. Het vers heb ik op de markt in gekocht. Dat is wel weer leuk.

Verder deze dag aan de SSB gewerkt en wat huishoudelijk werk gedaan. Dat moet toch ook een keer gebeuren. In de middag gaan we met het rubberschip een toertje doen de rivier op. We zien nog ooievaars op hun nest zitten.

We genieten van al de activiteiten hier in het riviertje. Het is een drukte van jawelste.

Eén antwoord op “Algarve”

  1. lovismaatjes Bericht auteur

    Ha Wim en Nel. Morgen gaan we als het goed is de Stoutes treffen in Culatra. Leuk he? Het is hier prima uit te houden. Leuk dat jullie ons trouw volgen.
    Groetjes

Reacties zijn gesloten.